29.12.2020 u 22:53 | Ljepota, Recepti | Komentari

NEKA KOSA PONOVO RASTE: Maska koja će preporoditi i obnoviti kosu! (RECEPT)

Ne samo da svaka žena sanja o zdravoj, gustoj i lijepoj kosi, već i puno muškaraca, jer je mnogo veća vjerovatnoća da će se suočiti sa problemima gubitka kose i ćelavosti.

maska kosa

Mnogo je razloga za gubitak kose: sušenje vrućim fenom, farbanje, neželjeni efekat lijekova, stres, tjesni šeširi, nezdrava ishrana, loše okruženje i, naravno, nedostatak vitamina, minerala i drugih korisnih supstanci.

Ne biste se trebali miriti sa gubitkom kose, treba da preduzmete mjere, a kućni lijekovi su uvijek pomagali da kosa postane sve jača i gušća. Maske sa dodatkom luka smatraju se posebno efikasnim.

Ovaj proizvod ne sadrži samo veliku količinu vitamina i minerala, već su i u biološki aktivnom obliku, zbog čega brzo zaustavljaju gubitak kose, a takođe ih vlaže, pružaju izvrsnu ishranu, podstiču rast, a kosi vraćaju sjaj i mekoću.

Loading...

Štaviše, maske od luka će vam pomoći da zaboravite na perut i blagotvorno djeluju na strukturu kose.

Pročitajte nekoliko recepata za vrlo efikasne maske za kosu koji će vam pomoći da joj vratite mladalački izgled.

MASKA OD LUKA ZA KOSU

Maska za rast kose

Izrendajte jedan luk na finoj strani i utrljajte nastalu kašu u koren kose. Da bi efekat maske bio bolji, pokrijte glavu celofanom, a na vrhu je zagrejte peškirom. Ovu masku možete isprati nakon 1 sata – za suvu kosu, nakon 1,5-2 sata – za normalnu kosu, nakon 3 sata – za masnu kosu. Ako imate suvu kosu, u ovu masku dodajte ricinusovo ulje.

Maska od luka i kvasca

Izrendajte jedan luk na finoj strani i iscijedite sok od nastale kaše kroz gazu. Uzmite 1 kašiku ovog soka, dodajte suvi kvasac, 2 kašike ricinusovog ulja i prelijte vrućom vodom. Temeljno pomješajte sve sastojke i ostavite masku na toplom mjestu 10 minuta. Nakon toga utrljajte masku u korijen kose i stavite kapu na glavu. Operite masku nakon sat vremena toplom vodom i šamponom.

Mirisna maska

Izrendajte jedan luk na finoj stani i iscijedite sok od nastale kaše kroz gazu. Tada možete dodati bilo koji od ovih sastojaka: žumance, tinkturu kalendule, ricinusovo ulje, 1 kašičicu meda. Zatim dodajte nekoliko kapi bilo kojih esencijalnih ulja (glavno je da vam se sviđaju), najbolje od ruzmarina, lavande ili žalfije. Poslije pola sata masku isperite toplom vodom i šamponom.

Kako ukloniti miris luka sa kose?

Ako ste zabrinuti da nakon takvih maski nećete moći ukloniti miris, onda pojavu mirisa možete sprečiti dodavanjem limunovog soka ili pulpe banane u bilo koju masku od luka. Esencijalna ulja ruzmarina, čajevca i lavande takođe su odlična za neutralizaciju mirisa luka.

Ako miris nije nestao, isperite glavu sirćetom razblaženim vodom u razmeri 1: 1 ili limunovim sokom u razmeri 2 kašike soka na 1 litar hladne vode.

Ali miris nije glavna stvar, ako redovno pravite maske od luka, možete brzo i vrlo efikasno izliječiti kosu, učiniti je gustom i dodati joj sjaj!

Izvor: dnevni

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: