24.12.2015 u 17:07 | Ljepota, Recepti | Komentari

Maska za lice sa medom i cimetom koja uklanja tragove akni i bubuljica

Veoma često, nakon izlječenja bubuljica i akni, na koži lica i dalje ostaju tragovi u vidu tamnih fleka. Takve fleke kvare izgled, i lice čine manje privlačnim. Možete ih otkloniti.

PHOTO:flickr/Wanna Be Creative

PHOTO:flickr/Wanna Be Creative

Ako imate fleke na licu, kao posljedicu liječenja akni i bubuljica, napravite masku sa medom i cimetom. Ona će spasiti vaše lice i podariće mu lijep, izjednačen ten i baršunasti izgled, piše uspesnazena.com!

Maska sa medom i cimetom. Recept:

Za pripremu maske biće potrebna 1 kafena kašičica meda i 1 kafena kašičica cimeta (ili 2 kapi etričnog ulja cimeta).

Priprema:

Dobro promješati med sa cimetom i naneti na problematične dijelove lica (na fleke). Ostaviti da djeluje 20-25 minuta i isprati vodom. Masku (pripremljenu smjesu) možete čuvati u frižideru 4-5 dana. Poslije napravite drugu mjeru.

Takođe, ovu masku za lice, možete primjenjivati ne samo na problematične dijelove, već i na cijelo lice. Maska se na licu drži 10 minuta.

Već poslije dvije nedelje regularne upotrebe (svaki dan), koža postaje elastična i meka, nestaju upale i mitiseri.

Kontraindikacije: ova maska se ne preporučuje osobama koje pate od kuperoze, rozaceje i drugih vaskularnih oboljenja kože, jer med jos više širi krvne sudove.

Kao zamjena za med, može poslužiti bijela ili zelena glina. Miješa se u istim proporcijama sa cimetom u prahu, i razblažuje se vodom do željene konzistencije.

Eterično ulje čajnog drveta, pomješano u jednakim proporcijama sa eteričnim uljem lavande i sokom limuna (1:1:1), takođe je veoma efikasno u uklanjanju tragova i fleka sa lica, nastalih od akni i bubuljica.

Mješavina se nanosi na problematične dijelove lica i ostavlja se da djeluje 15 minuta. Ostaci se uklanjaju vlažnom maramicom. Primjenjuje se svaki drugi dan. Nakon mjesec dana primjene ove mješavine, uvidećete odlične rezultate.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: