21.03.2017 u 13:39 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Ovo voće u potpunosti obnavlja vašu jetru i čini da izgledate 10 godina mlađe! (RECEPT)

Mnoge namirnice imaju vrlo ljekovita dejstva, a da mi toga nismo ni svjesni. Razno voće i povrće ima antikancerogeno, antiupalno, antikosidansno i ostala dejstva.

jetra

Te namirnice su korisne jer sprječavaju nastanak mnogih bolesti, ali ih i liječe. Da li ste čuli za voće tamarind? Mnogi nisu, ali ono što trebate znati jeste da je ovo voće veoma zdravo i to posebno za jetru.
Sadrži vlakna, snižava holesterol, čisti jetru od masti i ostalih materija koje ometaju njenu funkciju. Pomoći će čitavom probavnom sistemu, a još će ojačati organizam i spriječiti nastanak teških oboljenja kao što je rak.

Naravno, uz primjenu ovog voća potrebno je i da se zdravo hranite. Potrebno je i da usvojite zdrave navike, a odstranite one loše kao što su pušenje, alkohol, nezdrava prehrana.

Imajte fizičku aktivnost i održavajte normalnu kilažu jer debljina vodi srčanim problemima, dijabetesu, problemima sa jetrom, te ranom srčanom i moždanom udaru.

Evo kako da pripremite ovaj fantastični lijek od tamarinda:

Uzmite 2 šake oljuštenih tamarinda i stavite u litar vode. Ostavite da odstoji dok ne ispuste sokove i onda pijte svaki dan po jednu ili 2 čaše, otprilike mjesec dana.

Možete zasladiti medom. Primjetit ćete poboljšanje, a onda napravite malu pauzu od nekoliko dana, pa krenite opet.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: