21.01.2017 u 17:16 | Kućni savjeti | Komentari

Super TRIK najbolje domaćice: kako da NAJLAKŠE očistite fleke od kamenca i rđe na WC šolji

Žute fleke koje se stvaraju oko wc šolje od kamenca i rđe nemoguće je ukloniti sredstvima za čišćenje, a svako želi da te ružne mrlje što pre nestanu! Evo kako će vaša wc šolja postati blistavo čista za samo par minuta i sa malo potrošenog novca…

wc-solja1

Koliko god da čistite toalet u svom domu, ne možete da uklonite mrlje na rubu WC šolje? Ne očajavajte, imamo odlično rešenje za vas, a ne odnosi se na veliko čišćenje sa skupim sredstvima!

Kada je dno u vašem kazančetu metalno ono vremenom počne da ispušta boju gvožđa i voda u kazančetu postaje narandžasta. Ako se takva voda još pomeša sa kamencom dobićete narandžaste fleke oko ruba wc šolje koje skoro nijedno sredstvo neće moći da ukloni, piše Lepa & srećna.

Za ovaj trik za kojim su domaćice širom sveta oduševljene potrebno vam je da u kući imate papir od ubrusa i alkoholno sirće.

Za početak izbacite koliko je moguće vode iz wc šolje kako voda ne bi narušila dejstvo sirćeta. Natopite ubruse sirćetom i prilepite ih na rub wc šolje, preko fleka. Tako natopljene ubruse ostavite da stoje 2 sata, a ako je fleke teško ukloniti onda ostavite natopljen papir u wc šolji da prenoći. Kada fleke nestanu uklonite papir i isperite wc šolju.

Možda se pitate zašto jednostavno ne bi sipali sirće, bez papira, u wc šolju i tako uklonili fleke, ali to ne bi dovelo do rezultata. Kada sipate sirće u wc šolju ono će da sklizi na dno i samo će za trenutak preći preko fleka, a kada je natopljen papir preko njih 2 sata, onda će fleke sigurno nestati i svu prljavštinu će sirće izvući.

Oni koji su isprobali ovaj super trik kažu da je vrlo jednostavan i super efikasan, a što je najvažnije potrebno vam je samo par minuta.

Izvor: lepaisrecna

Vaš komentar na članak: