08.01.2017 u 8:38 | Kućni savjeti | Komentari

Što kad se auto smrzne? Evo nekoliko savjeta

Problema s niskim temperaturama imaju i vozači, posebno oni koji voze dizele. Nerijetko se događa da automobili teško pale ili uopće ne upale. S nekoliko jednostavnih trikova, to se može izbjeći.

auto-snijeg-hladnoca

Niske temperature smetaju i automobilima. Neugodne zvukove rijetki žele čuti. Uzrok – kristali. I to oni koji dolaze iz parafina.

‘U samim dovodima goriva se stvara parafin kod jako niskih temperatura, on se taloži i jednostavno dotok goriva zatvori, da se ne napravi parafin sve bi bilo u redu’, kaže automehaničarka Irena Petir.

Ako se auto zaledi nije kraj svijeta. Jednostavnim trikovima, možete brzo nastaviti vožnju. ‘u principu bi trebalo auto ugrijati, znači staviti ga na neko toplo mjesto, promijeniti filter goriva, staviti friško gorivo’, kaže nam automehaničarka Irena.

Jedan od načina na koji možete riješiti hladnoću u vašim rezervoarima je da u njega stavite aditiv koji će spriječiti smrzavanje goriva.

Vozači benzinaca, sigurni su pri niskim temperaturama. ‘Na benzincima samo utječe akumulator i ništa više, ostalo ako ima antifriza, ako je onako kako treba biti barem do minus 20 nema problema s njima’, kaže Irena.

Bez obzira na hladnoću, pravilno održavanje može vas spasiti velikih muka, ali i dodatnog neželjenog troška.

Izvor: dnevnik.hr

Vaš komentar na članak: