03.03.2016 u 8:43 | Ljepota | Komentari

Dosadne pjegice na licu više ne moraju biti problem, pokušajte ovaj jeftini trik

U kozmetologiji list peršuna uvijek je bio poznat po svojim izbjeljujućim i regenerativnim svojstvima.

pjege

On odlično otklanja crvenilo kože, iritaciju i otok, izbjeljuje kožu, osvježava i tonira. Štiti je od pojava bora. Odličan je i za njegu osetljivog područja oko očiju. Pomaže u eliminisanju akni i mitisera. Možete sami pripremiti losion od peršunovog lista i koristiti ga svakodnevno za njegu lica.

Recept:

2 supene kašike isjeckanog svježeg (ili suvog) pešunovog lista preliti sa 200 ml ključale vode i kuhati na tihoj vatri 15 minuta. Sklonite ga sa šporeta i ohladite. Poslije procijedite i dodajte 1 kafenu kašičicu soka od limuna ili jabukovog sirćeta.

Koristite losion za kožu lica ujutru i uveče.

Ovaj domaći losion odlično sužava pore na licu, čisti i izbjeljuje kožu. Zahvaljujući jedinstvenim svojstvima peršuna, pomaže nestajenju pjega i pigmentnih fleka i povratku sjajnog i čistog tena. Čuvajte ga u frižideru 5-6 dana. Poslije napravite novu dozu, ili napravite veću mjeru i zamrznite u posudi za pravljenje kockica leda. Koristeći ga svakodnevno, već poslije mjesec dana, pjege i fleke sa lica će nestajati.

Ako se želite oslododiti podočnjaka i crvenila očiju, napravite isti losion, ali bez dodatka limunovog soka. Tufere vate natopite ovim losionom i stavljajte na oči ujutru i uveče ostavljajući da djeluju 5 minuta.

Izvor: kucnilekar

Vaš komentar na članak: