26.04.2018 u 12:14 | Kućni savjeti | Komentari

Rublje čisto kao suza: Uz ovaj Moćnik od 1 EURO bolji od bilo kakve hemije

Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svjež miris, ne morate koristiti (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni hemikalija. Najbolji pomagač u pranju rublja može vam biti – alkoholni ocat.

rucnici

Već je dobro poznato da alkoholni ocat može zamijeniti omekšivač za rublje (ne, ne ostavlja miris octa!), no njegova primjena u pranju rublja mnogo je šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholni ocat prirodno je sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi vam alkoholni ocat trebao postati glavni saveznik kod pranja odjeće i donjeg rublja:

1. Pola šalice alkoholnog octa izlijte na rublje prije nego što ga stavite u perilicu. Ocat će zaštiti boju odjeće, povećati učinak deterdženta te spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholni ocat umjesto omekšivača za rublje. Ulijte ga u odjeljak za omekšivač i ocat će posao omekšivača odraditi još bolje jer će rublje biti mekše, a okoliš čišći.

Loading...

3. Kiselina u alkoholnom octu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bijele odjeće.

4. Alkoholni ocat neutralizira neugodne mirise na odjeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

5. S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholni ocat. Jednostavno dodajte ocat u perilicu rublja i dlake će nestati.

6. Koristite li alkoholni ocat pri pranju rublja, također ćete spriječiti statički elektricitet kod odjeće.

7. Rublju koje perete na ruke dodajte šest žlica alkoholnog octa i ostavite da se namače pola sata. Na ovaj način možete prati i donje rublje i kupaće kostime.

8. Alkoholnim octom možete očistiti i samu perilicu rublja. Ocat će ukloniti sve nečistoće, kao i tragove kamenca i plijesni.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: