24.11.2017 u 7:31 | Kućni savjeti, Zanimljivosti | Komentari

Rublje čisto kao suza! “Moćnik” od 2 eura bolji od bilo koje hemije

Da bi vaše rublje bilo kristalno čisto i imalo svjež miris ne morate koristiti (skupe) deterdžente i omekšivače koji su puni hemikalija.

cista-odjeca

Najbolji pomagač u pranju rublja može vam biti – alkoholni ocat.

Već je dobro poznato da alkoholni ocat može zamijeniti omekšivač za rublje (ne, ne ostavlja miris octa!) no njegova primjena u pranju rublja i puno je šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholni ocat je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Donosimo 8 razloga zašto bi vam alkoholni ocat trebao postati glavni saveznik kod pranja odjeće i donjeg veša:

Loading...

“Kiselina u alkoholnom octu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bijele odjeće”

1. Pola šalice alkoholnog octa izlijte na veš prije nego ga stavite u perilicu rublja. Ocat će zaštiti boju odjeće, povećati učinak deterdženta te spriječiti da na odjeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholni ocat umjesto omekšivača za rublje. Ulijte ga u odjeljak za omekšivač i ocat će posao omekšivača odraditi još bolje jer će rublje biti mekše, a okoliš čišći.

3. Kiselina u alkoholnom octu uspješno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja s bijele odjeće.

4. Alkoholni ocat neutralizira neugodne mirise na odjeći što znači da će bez problema ukloniti i miris dima s nje.

5. S nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholni ocat. Jednostavno dodajte ocat u perilicu rublja i dlake će nestati.

6. Koristite li alkoholni ocat pri pranju rublja također ćete spriječiti statički elektricitet kod odjeće.

7. Rublju koje perete na ruke dodajte 6 žlica alkoholnog octa i ostavite da se namače pola sata. Na ovaj način možete prati i donje rublje i kupaće kostime.

8. Alkoholnim octom možete očistiti i samu perilicu rublja. Ocat će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i plijesni.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: