08.11.2014 u 8:56 | Kućni savjeti | Komentara:

PRIRODNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE VAŠEG DOMA

Sigurno znate da trebate otvoriti prozore i izračiti kuću kad upotrebljavate snažna sredstva za čišćenje i druge štetne hemikalije. No bolje je umjesto tih prizvoda upotrebljavati sredstva napravljeena kod kuće.

4c704b823894e663c696fb5ee0a8793f_L

Višenamjensko sredstvo za čišćenje: rastopite 4 kašike sode bikarbone u litri tople vode.

Sredstvo za čišćenje odvoda: uspite pola šoljice sode bikarbone u odvod, dodajte pola šoljice bijelog octa. Pričekajte 5 minuta i tada isperite loncem kipuće vode.

Sredstvo za čišćenje WC šolje: napravite pastu od limunovog soka i boraksa. Stavite pastu u šolju. Ostavite da stoji 2 sata, istrljajte četkom i isperite

Sredstvo za čišćenje pećnice: poprskajte vodom zavrljana mjesta dok je pećnica još topla i zatim dodajte soli. Kad se pećnica ohladi, očistite mrlje.

Sredstvo za čišćenje prozora i ogledala: slaba otopina octa u vodi učinkovito je sredstvo za čišćenje. Za maksimalnu učinkovitost, upotrijebite je u prskalici za cvijeće.

Osvježivač zraka: izbjegavajte hemijske osvježivaće. Otvorite prozor prostorije, uzgajajte mirisnu biljku u prostoriji ili objesite svežanj lavande ili metvice.

Izvor: prirodar

Vaš komentar na članak: