17.05.2019 u 20:46 | Kućni savjeti | Komentari

KOMŠINICA MI JE OTKRILA OVE TRIKOVE I SAD JE MOJA ODJEĆA UVIJEK ČISTO BIJELA I SVJEŽEG MIRISA: Ovo svi trebaju znati!

Sigurno da nema ništa gore nego mrlje od vina ili hrane na vašoj bijeloj košulji. Da stvar bude još gora, tih mrlja se teško riješiti čak i sa najskupljim proizvodima. Dakle, šta možete učiniti po tom pitanju?

masina

Danas ćemo vam pokazati nekoliko jednostavnih trikova koji će očistiti mrlje lahko i vašu odjeću učiniti biserno bijelom opet, piše “Megagiga“…

Ni jedno kupovno sredstvo koje je puno hemikalija nije toliko efikasno protiv mrlja, a također su skupi. Ali, nemojte više brinuti, u nastavku ćemo vam pokazati trikove sa kojima ćete uspješno očistiti svoju odjeću jednostavno i efikasno.

Nakon što ih probate, više nećete toliko brinuti za mrlje na svojoj odjeći. Samo slijedite ova uputstva:

Soda bikarbona

Natopite odjeću u smjesi od 4 l vode i jedne šolje sode bikarbone, a za nekoliko minuta primijetitit ćete kako se prirodna boja vraća na odjeću.

Ocat i limun

Ovo je još jedna fenomenalna mješavina za mrlje na odjeći – samo pomiješajte sok od limuna i ocat sa svojim deterdžentom i operite odjeću na uobičajen način. Iako je miris ove mješavine malo jači, brzo će ukloniti mrlje.

Aspirin

Zdrobite 6 aspirina i dodajte ih u zdjelu vode, a zatim potopite odjeću u smjesu na 30 minuta. Operite ih, kao i obično, na kraju, a mrlja će nestati.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: