02.07.2016 u 8:12 | Kućni savjeti | Komentari

Fenomenalni trikovima za uljepšavanje doma. Garantujemo oduševljenje gostiju!

Kada želite da uljepšate dom, najbolje je da se opredjeljujete za manje stvari… jer male stvari čune naš dom opuštenijim, upotpunjavaju ga i dodaju naš lični pečat svakoj od prostorija. Sve u svemu, da biste uspjeli u tome, potrebno vam je malo mašte i volja da svoje slobodno vrijeme posvetite pravljenju stvarčica za vaš dom.

Mi smo ubjeđeni da svaka žena može da napravi nešto, čak i ako sebe smatra velikim anti talentom za takve stvari. Ali, zašto da ne – prvenstveno pravite za sebe, svoj dom i po svom ukusu.

Pogledajte kako možete da napravite savršenih osam sitnica za vaš dom, koje pored toga što su vrlo korisne, mogu da ukrase prostoriju na način kakav baš vi želite.

1. Napravite unikatnu prostirku za kupatilo

zenski-magazin-ulepsajte-dom-1

… I to od pravog kamenja! Neka vaše kupatilo dobije morski šmek i to na vrlo jednostavan način.

Trebaće vam:

- kamenje (možete ih kupiti u radnjama ili ih pronalaziti napolju – pored rijeke ili na Adi)
- silikonski ljepak
- gumeni otirač

Vodite računa da kamenje ne bude previše glatko, jer može biti vrlo klizavo, pogotovo ako stanete sa mokrim nogama na otirač. Takođe je bitno da prostirka bude gumena i sa otvorima, kako bi voda mogla da prolazi, a ne da se zadržava između kamenja.

Uzmite otirač i okrenite ga na ravniju stranu, u slučaju da ste kupili neki sa previše detalja. Rasporedite kamenje po želji, pa zatim sva i dižite i lijepite sa silikonskim ljepkom. Naravno, bilo bi dobro da ispod stavite neku zaštitu, poput stare zavjese za kadu. Ostavite 24h sata da se dobro osuši i to je to! Stavite ga ispred kade ili lavaboa i vaše unikatno djelo će imati odličnu svrhu.

2. Uljepšajte šoljice za kafu

Loading...

zenski-magazin-ulepsajte-dom-2

Uglavnom svi kod kuće imamo klasične jednobojne šoljice za kafu, koje nemaju neki poseban dizajn. To možete promjeniti tako što ćete uzeti boju u spreju, zaštititi dijelove šoljice koje ne želite da ofarbate i isprskati slobodni dio. Nakon sušenja, uklonite papir i pogledajte novi izgled šoljica.

3. Originalna lampa

zenski-magazin-ulepsajte-dom-90

Vjerovatno su vam dosadile plafonjerke ili stari luster koji imate. Na vrlo jednostavan način, možete napraviti luster koji će pored modernog izgleda, davati i fantastičnu sjenku na zidovima.

Potrebni su vam:

- par miljea
- balon
- ljepak

Naduvajte balon do veličine koju želite da vam bude nov luster. Zatim na papir stavite miljee i počnite da ih premazujete sa ljepkom (slobodno stavite veću količinu). Zalijepite miljee na balon, tako da gornji dio, kroz koji će da ide grlo sijalice, bude malo širi. Sačekajte da se ljepak dobro osuši, a zatim probušite balon i lagano ga izvucite iz novonastale figure. Uz pomoć konca vežite nov luster za grlo i završili ste.

4. Napravite nov držač za pribor za ručavanje

zenski-magazin-ulepsajte-dom-93

Uzmite stare konzerve (poželjno je da budu dublje) i ofarbajte ih u željenu boju. Dok se konzerve suše, uzmite parče drveta i takođe ga ofarbajte u željenu boju. Nakon što se sve osuši, ekserom pričvrstite konzerve za dasku, a na vrhu zakucajte mali držač, koji će vam služiti za lakši prenos ovog novog držača.

5. Napravite novi ram za ogledalo

zenski-magazin-ulepsajte-dom-94

Ako ne volite da samo ogledalo stoji na zidu, napravite mu dobru dekoraciju, odnosno ram. Isjecite staru hartiju na elipsaste komade – možete se poslužiti i sa tubama od toalet papira i napravite figuru prikazanu na slici. Dodajte hartiju koliko god želite da vam bude širine i završili ste.

6. Ideja za kablove

zenski-magazin-ulepsajte-dom-96

Umjesto da vam kablovi vise sa svih strana i stvaraju nered u prostorijama, napravite od njih nešto zanimljivo – na primjer grad. Na zid zakucajte nekoliko eksera koji daju siluetu gradu, a na njih namjestite kabl.

7. Zanimljive saksije

zenski-magazin-ulepsajte-dom-97

Umjesto da vam terasa ili bilo koja druga prostorija budu ispunjene bezličnim i običnim saksijama, upotrebite drvene štipaljke da biste napravili potpuno nov izgled.

8. Kutija za punjače

zenski-magazin-ulepsajte-dom-98
Mobilni telefoni se danas o previše koriste, pa njihova baterija nije dugog veka. Punjači znaju da budu svuda po kući, a mi smo za vas pronašli savršenu ideju – kutiju za punjače.

Pronađite ukrasnu kutiju, koja sa strane ima otvorene krugove ili ih sami napravite uz pomoć noža. U kutiju stavite produžni kabl i u njega uključite sve punjače koji su vam potrebni, dok ćete kablove provući kroz zasebne rupe. Iznad svakog otvora napišite gdje je čiji punjač i više nećete morati da tragate za punjačem, niti će bilo ko uzimati vaš.

Izvor: zenskimagazin

Vaš komentar na članak: