26.03.2015 u 19:48 | Kućni savjeti | Komentari

Evo zašto više nikada nećete baciti vrećice od čaja!

Otkrijte na koje još načine, osim za pripremu čaja naravno, iskorištenu vrećicu čaja možete pametno upotrijebiti prije nego što je bacite.

Ponovno korišćenje već jednom skuhanih i upotrebljenih vrećica čaja nije nikakva novost. U drevnoj Kini čaj se palio u ljetna predvečerja da bi štitio od neželjenih insekata.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

1. Uklonite crvenilo i natečenost očiju

Umočite vrećice čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati svježe i odmorno što će vas i pomladiti. Na isti način vrećice možete koristiti i za konjuktivitis.

2. Očistite kuću

Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i s linoleuma. Nakon što ste ste pripremili napitak jednostavno opet umočite vrećicu u toplu vodu i tako napravite sredstvo za čišćenje. Njome možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i namještaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje. Da biste osvježili stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene vrećice čaja. Neka na njemu odstoje desetak minuta, a kasnije ih jednostavno možete usisati.

3. Osvježite odjeću i obuću

Osušene iskorištene vrećice čaja stavite na tanjurić i u ormar čime će vaša odjeća lijepo mirisati. Stavite po jednu vrećicu u svaku cipelu i uklonite neugodne mirise iz obuće.

4. Nahranite biljke

Iskorištene vrećice čaja mogu biti odlično organsko gnjojivo za kućno bilje jer čaj sadrži mnoge hranjive sastojke za biljke. Umiješajte kesice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz kesice i pomiješati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja.

5. Ublažite bol

Ako u ustima imate bolnu ranicu, umočite iskorištenu vrećicu čaja u vodu i zagrizite je. Ljekovita svojstva ublažit bol i ubrzati zacjeljenje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

6. Ublažite opekline od sunca i uklonite akne

Ako imate akne ili opekline od sunca, operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorištena vrećica čaja. Ponovite par puta i osjetit ćete ugodno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: