07.07.2017 u 18:34 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Šta lokacija MASNOĆE na tijelu otkriva o vama i šta učiniti povodom toga! Pogledajte…

Gojaznost je definitivno jedan od najvećih problema modernog društva. SZO (Svjetska zdravstvena organizacija) je izjavila da je u 2014. godini bilo više nego 1,9 biliona odraslih sa prekomjernom težinom, ili 40% ljudske populacije.

masnoca-tijelo

Kada je riječ o gojaznosti, ključno je napomenuti da nije svaka gojaznost ista. Što znači da se različite vrste gojaznosti, ne mogu tretirati na isti način. Prema studiji sprovedenoj na University of Sheffield i the Harvard School of Public Health, zaključeno je da postoji 6 vrsta gojaznosti.

Te vrste su:

  • mladi,
  • zdrava žena,
  • teško alkoholizovan muškarac,
  • anksiozni i nesretni srednjovječni čovjek i žena,
  • bogati i zdravi stariji ljudi (fizički bolesni, ali sretni) i
  • najsiromašniji ljudi.

Prepoznavanje tipa gojaznosti, može napraviti mnoge razlike u pristupu liječenja i procesu mršavljenja. Npr. anksiozni muškarac i žena imaju različite probleme koji uzrokuju njihovu gojaznost, od one grupe teško alkoholizovani muškarac.

Loading...

Gojaznost se može podijeliti i prema distribuciji masti. Ustvari, postoje četiri područja.

Gojaznost gornjeg dijela tijela

Znak prekomjernog unosa hrane. Zahtijeva zdravu ishranu i redovne treninge. Ova vrsta gojaznosti je faktor rizika za pojavu dijebetesa tipa 2, apneje u snu, hipertenzije, navodi se u studiji koju je vršila Mayo Clinic 2008.godine.

Otečen stomak

U većini slučajeva je posljedica prekomjerne konzumacije alkohola. U tom slučaju, pojedinac mora smanjiti unos alkohola i okrenuti se zdravoj ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti.

Debljina donjeg stomaka

Čest simptom depresije i anksioznosti. Zahtijeva vježanje i oslobađanje od stresa.

Istureni želudac i debljina gornjeg dijela leđa

Razvija se kao posljedica sjedećeg načina života. Osoba sa ovim tipom gojaznosti, treba uključiti redovne fizičke vježbe, kako bi se oslobodili neželjenih masti. Ove osobe moraju i održavati normalnu količinu šećera u krvi. Užine i tri velika obroka trebaju biti prisutne. Kao što je napisano na ACE Fitness, sva 4 oblika gojaznosti, mogu biti riješena sa 30-60 minuta umjerenog aerobnog vježbanja, 5 dana sedmično.

Naprimjer biciklizam, trčanje, plivanje su odlične vježbe. Također, praktikovati vježbe za leđa, kako bi ojačali mišiće leđa i poboljšali držanje.

Gojaznost u donjem dijelu tijela sa prisutnošću masti u nogama

Često prisutno kod trudnica. Obratiti se ljekaru za savjet. Skupljanje masti u donjem dijelu tijela je poznato kao i kruška oblik tijela. Peporučuju se vježbe za bedra, kukove, pozadinu te intenzivni treninzi zbog sagorijevanja masnih naslaga.

Bez obzira gdje imate masti, trebate vježbati kako biste je eliminisali. Vaše zdravlje je upitanju. Možete se i obratiti doktoru kako biste se posavjetovali, na koji način ćete promijeniti svoju ishranu i šta sve trebate unositi.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: