06.12.2016 u 18:58 | Kako smršati | Komentari

SPLIĆANIN ZDRAVO I BESPLATNO SKINUO 6O KG: ‘Nisam ni smanjio spizu, sad čak jedem i više’

37-godišnji je glazbenik iz Splita, kako kaže, odrekao se svega nekoliko namirnica te u svoj život uveo novinu zbog koje se smršavio više od šezdeset kilograma.

splicanin

Bez posebnog plana prehrane, bez fitnes instruktora i savjetnika, bez nutricionista, Splićanin Domagoj Kliškinić zdravom i besplatnom metodom skinuo je više od 60 kilograma. U svoju svakodnevicu uveo je jednu promjenu – šetnju i kretanje.

Borba s kilogramima

‘Na regrutaciji sam već imao 115 kila, znači još kao mladić. U najdebljoj fazi, koja je trajala godinama, imao sam 155, a danas dobro održavam devedeset i tri. Moje su prehrambene navike bile koma, kao i noćni radni ritam; ali i sad je tako! Tek sam neznatno promijenio način jedenja, naime, manje se ujutro hranim u pekari i počeo sam hodati. Drugo je skoro sve ostalo isto’, rekao je Domagoj za Slobodnu Dalmaciju.

Loading...

Njegov najveći porok, kaže bila je coca-cola koju je pio svaki dan. Drastično je smanjio unos gaziranog pića, umjesto pekarskih proizvoda ujutro jede voće, a ono presudno, kaže, je šetnja po Marjanu. Iako je bio zdrav, ne puši i ne konzumira alkohol prečesto, na odluku o promjeni potaknula ga je očeva bolest koji se bori s šećerom od kojeg je obolio upravo zbog viška kilograma.

Kretanje je ključ

‘Počeo sam hodati. Uvijek sam bio, i u djetinjstvu kao ‘debeljuco’, malo kako bi se reklo, trutav. Dok su druga dica iz parka kod bivše Avnojeve igrala balun, ja sam svirao gitaru. Uskočio bih u igru baš kad bi netko bio nasušno potreban, pa bi me stavili na branku di bi onda, normalno, prima golove. Tjelesne aktivnosti bile su mi nula bodova’, prisjeća se Domagoj kojeg je prehrana u kombinaciji s genetikom i nekretanjem dovela u ‘preuhranjeno’ stanje..

Započeo je laganim šetnjama po Marjanu, brdskim stazama, svaki dan, kad god bi mogao, između sat i pol i tri sata dnevno. Šetao je, kaže, po svakom vremenu, čak i u šuškavcu po kiši!

‘Pri tom se nisam nikad niti zatrčao, samo sam žustro hodao. Nisam ni smanjio spizu, mislim da sad čak jedem i više. Jedino sam smanjio unos gaziranih pića i ujutro umjesto peciva iz pekare pojedem nekoliko komada voća’, kazao je Domagoj za Slobodnu Dalmaciju.

Izvor: slobodnadalmacija

Vaš komentar na članak: