13.04.2016 u 14:15 | Kako smršati | Komentari

8 super savjeta stručnjaka za trbuh bez ‘šlaufa’ do ljeta

Ako se osjećate teško, trbuh izgleda naduto te brinete kako izgledate u odjeći pravo je vrijeme da izravnate trbuh, prvenstveno usvajanjem malih trikova i novih prehrambenih navika.

slauf-oko-stomaka

1. Kokosovo ulje za vitak struk

Studija brazliskih znanstvenika je otkrila da pretile žene koje su za vrijeme dijete svakodnevno vježbale pola sata, izbacile iz prehrane zasićene masnoće i uzimale 30 ml ulja kokosa u struku “gube” više centimetara nego žene koje su na rigoroznim dijetama. Kokosovo ulje zaslužno je za taj efekt jer potiče probavu i izbacivanje viška vode iz organizma, a također ubrzava metabolizam.

2. Brži trbušnjaci za formiranje mišića

Trbuh uvijek bolje izgleda ako je zategnut, a to se jedino može postići vježbanjem, prvenstveno trbušnjaka. Iako je dobro raditi bilo kakve trbušnjake, ubrzavanje tempa aktivira mišiće znatno više nego veći broj trbušnjaka. Zato za pločice na trbuhu vrijedi pravilo “manje je više, ali samo ako je brže”, otkrivaju fitness treneri.

3. Borovnice tope masnoće

Borovnice su idealan saveznik ravnog trbuha, utvrdila je studija Sveučilišta Michigan. Borovnice se mogu jesti svježe ili zamrznute, a najbolja je kombinacija s jogurtom. Borovnice su bogate antioksidantima koji potiču brže sagorijevanje kalorija, ubrzavaju protok krvi i sprečavaju nakupljanje masti, osobito na području trbuha.

Loading...

4. Dva jaja za doručak i ravan trbuh za večeru

Dva kuhana jaja idealan su doručak s nutricionističkog aspekta, jer pružaju organizmu potrebne nutrijente, a što je najvažnije daju osjećaj sitosti i ne napuhuju. Također, proteini u jajima ne uzrokuju nakupljanje masnih naslaga, pa ih je dobro jesti ako je vaš cilj mršavljenje i smanjivanje obujma struka.

5. Više smijeha za manji trbuh

Depresija i stres usko su povezani s nakupljanjem masnih naslaga na trbuhu jer remete redovitu prehranu. Zbog toga dolazi do naglog pada šećera u krvi, ali i prejedanja koje pospješuje taloženje sala na struku. Takva vrsta masnoća se najteže gubi, pa umjesto brige radije pozovite prijatelje na druženje i priuštite si dozu smijeha, koji jača trbušne mišiće.

6. Raženi kruh i peciva s cijelozrnatim žitaricama

Vlakna iz žitarica saveznik su vitke linije, jer veće količine škroba iz bijelog kruha na sebe vežu vodu i izazivaju nadutost. Razne sjemenke žitarica možete miješati i u salate te druga jela, a svakodnevno potičite probavu zdravim žitaricama te će se uz vježbanje rezultati na trbuhu brzo primijetiti.

7. Intervalni trening i utezi

Neka trening ne bude monoton, jer će raznolikost šokirati tijelo i potaknuti ga na brže trošenje masnoća. Kombinirajte 20 minuta kardio vježbi na spravama, zatim 20 minuta dižite utege i to tri puta na tjedan, i izgubit ćete više masnoća nego statičnim vježbama u duljem trajanju.

8. Trbuh voli mlijeko

Iako mlijeko sadrži masnoće, oni ljudi koji piju više mlijeka u prosjeku imaju manji obujam struka, pokazala je studija Sveučilišta Tennessee. Razlog za to nalazi se u kalciju, mineralu koji osim izgradnje kosti utječe i na ubrzavanje metabolizma. Ako pak loše podnosite laktozu, potpuno izbjegavajte mlijeko jer će vam ono osim mučnine donijeti i nadutost.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: