06.06.2018 u 6:05 | Kako smršati | Komentari

SPAS U ZADNJI ČAS! Nikako ne možete izgubiti kilograme? Vrijeme je da saznate što je to pravilo 80:20!

Ovo će vam olakšati proces mršavljenja!

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Iako nema neke velike tajne u gubitku kilograma (naravno, ako posrijedi nije zdravstveni problem), da ih je lako izgubiti, vjerojatno bi 90 posto populacije izabralo biti na “mršavijoj” strani. I to ne samo zbog izgleda, već brojnih zdravstvenih prednosti koje donosi figura manjeg obujma.

Možda se čak najveći problem krije u našem mozgu; onaj trenutak kada odlučite ići na dijetu ili restrikciju bilo koje vrste, vjerojatno je isti trenutak u kojem ćete se osjećati “nikad gladnije” i dobiti još veću želju za svom hranom koju ste si zabranili. Upravo tu može uskočiti pravilo 80:20 koje redovito koriste poznata svjetska lica u procesu mršavljenja.

Ideja koja se krija iza ovog pravila zapravo je jako jednostavna – 80 posto vremena usredotočit ćete se na zdravu prehranu dok ostatak od 20 posto vremena možete konzumirati “zabranjene” stvari, točnije manje zdrave namirnice. Dakle, ako dnevno jedete tri obroka, to znači da četiri obroka u tjednu mogu biti nezdrava. Ako jedete pet obroka dnevno onda pravilnu pehranu možete prekršiti sa sedam nezdravih obroka.

U svakom slučaju, pazite na količinu namirnica kada si odlučite priuštiti nešto izvan plana prehrane i zapamtite – ne branite si ništa i to je jedini način da uspijete!

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: