16.11.2016 u 12:34 | Kako smršati | Komentari

Jedite ovu namirnicu i PREPORODIĆETE SE!!! UBRZAVA MRŠAVLJENJE, SKIDA SALO

Osim što sadrži proteine, koji su ključni za topljenje sala na stomaku, ovo koštunjavo voće obiluje i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća

salo

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a prema sprovedenim istraživanjima, svakodnevna konzumacija badema ubrzava postupak mršavljenja za čak 62 odsto.

Jedna porcija od oko 23 badema je sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Naime, za gubitak masnoće na stomaku ključni su upravo proteini. Zato su bademi sjajan izbor, jer osim što sadrže proteine, obiluju i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

S druge strane, bademi se sporo razgrađuju pa ostavljaju dugotrajan osećaj sitosti, što će vas zaustaviti u posezanju za hranom koja je vašem organizmu nepotrebna. Bademi su i puni dijetalnih vlakana koja su neizostavna za pravilan rad sistema za varenje.

Takođe, naučnici su dokazali da bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a smanjuju i rizik od nastanka brojnih bolesti, na primjer bolesti srca, rak debelog crijeva, dijabetes itd.

Ako ne jedete pravilno, vaš stomak neće da postane ravniji, zato pazite na vrijeme unosa hrane, pravilnu i zdravu ishranu i svakodnevno vježbanje. Kombinacija tih faktora dovešće vas do željene tjelesne težine i zdravog tijela.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: