08.01.2017 u 13:32 | Kako smršati | Komentari

Hit dijeta: Istopite salo SLANINOM za samo 10 dana!

Uz slaninu, jaja, piletinu, povrće i zdrave masnoće možete istopiti pet odsto sala, ali je potrebno da se odreknete alkohola, šećera, brašna i raditi kratke treninge snage. Fitnes trener Nikolas Pol tvrdi da je moguće za deset dana izgubiti pet odsto masnog tkiva ako se pridržavate njegovog strogog režima prehrane i vježbi. Dobra vijest – slanina je dozvoljena!

slanina-ilustracija

- Ako svaki dan budete radili kratke treninge s teškim tegovima, umjesto dugih kardiotreninga (trčanje, bicikl, pokretna traka) brže ćete gubiti masno tkivo. Takođe, pomaže pijenje zelenog čaja, koji šećer u krvi održava stabilnim, kao i unos puno vode jer smanjuje osjećaj gladi. Kombinacija masti i proteina pomaže kod mršavljenja, dok njihov spoj sa ugljenim hidratima stvara masne naslage - rekao je fitnes trener Pol.

Dodaje da iz ishrane morate da izbacite šećer, hljeb, brašno, gluten, pirinač i krompir jer oni vrlo brzo posle obroka podižu visinu šećera u krvi, što stvara nagon za ponovnim unosom sličnih namirnica u relativno kratkom vremenu.

U tih deset dana najbolji izbor su proteini iz bijelog mesa, ribe i jaja, a ugljene hidrate treba uzimati iz zelenog povrća. Za doručak možete jesti slaninu i jaja. Za ručak losos, piletinu sa avokadom, a za večeru mesni odrezak i sezonsku salatu. Pobrinite se da unosite dovoljno masnoća, najbolje iz maslinovog ulja. U tih deset dana trebalo bi ograničiti i unos voća – preporučuje se samo avokado.

12 važnih pravila Nikolasa Pola kojih se treba pridržavati 10 dana!

Čaj ubrzava metabolizam – Zeleni čaj pomaže i u sagorijevanju masti. Osim zelenog odličan je ginseng čaj. Njegov unos ne bi smeo da bude veći od pet šolja dnevno.
Izbacite pirinač, hljeb i krompir.
Kratko, ali efikasno – Treninzi od 20 minuta sprečiće pretreniranost

  • Prvi dan: noge i stomak
  • Drugi: grudi i tricepsi
  • Treći: ramena i stomak
  • Četvrti: leđa i bicepsi

Smanjite kardio treninge – Ako radite kardio trening duže od 20 minuta, osim masnoća trošite mišiće. Pol tvrdi da kratko dizanje većih težina ima puno bolji učinak.
Dizanje teških tegova – Dizanje teških tegova efikasno topi masne naslage, naročito kod žena. Ako ste početnik, posavjetujte se s trenerom kako se ne biste povredili.
Smanjite unos šećera – Treba izbaciti šećer, ali i ograničiti unos voća koje sadrži veliku količinu šećera (grožđe i smokve).
Na dijetu posle ciklusa – Kod većine žena apetit se prije menstruacije povećava. Zato je najbolje da na desetodnevni režim krenu nakon menstruacije, smatra trener.
Izbacite alkohol – Alkohol sadrži puno praznih kalorija, tako da će tijelo prvo posegnuti za energijom iz alkohola, a ne onom koju unesete hranom.
Fotografija pre i posle – Veliko je zadovoljstvo vidjeti rezultate koje ste postigli teškim radom i odricanjem. Fotografija je objektivan pokazatelj da li režim djeluje.
Pijte dovoljno vode – Preporučena dnevna doza je oko dva litra. Kako biste se sjetili da pijete dovoljno vode najbolje je da nosite flašicu sa sobom.
Koristite suplemente – Hrana je najbolji izvor vitamina i minerala, ali kad ste na restriktivnom režimu i trenirate kako biste gubili masnoću, a ne i mišiće, trebalo bi da pijete proteinske napitke.
Plan je ključ uspeha – Ako želite da za 10 dana izgubite 10 odsto masnoće, moraćete da planirate šta ćete jesti svaki dan. Salata od tune odličan je obrok za posao.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: