25.10.2020 u 12:20 | Kako smršati, Recepti | Komentari

Čudesan efekat potvrđen i od strane doktora: Jednostavna smjesa koja eliminiše masti u tijelu za nekoliko dana

Masti u tijelu a posebno u predjelu stomaka su danas problem velikog broja stanovništva. Međutim sve više ljudi se okreće ovom odličnom sredstvu koje eliminiše masti za nekoliko dana.

masti-skinite

Masno tkivo na trbuhu kod mnogih izaziva osjećaj nezadovoljstva fizičkim izgledom, no ono također može utjecati i na zdravlje.

Višak kilograma u području trbuha može dovesti do dijabetesa, hormonalnih poremećaja, visokog tlaka, problema s plodnošću, štitnjačom te mnogih drugih bolesti.

Naime, što je više masnog tkiva na području trbuha, to je manja proizvodnja hormona adiponektina koji smanjuje stres i upale, a ujedno je povezan s hormonom za kontrolu apetita – leptinom.

Loading...

Time se povećavaju rizici od upalnih procesa u organizmu i prejedanja.

Želite li smanjiti obujam struka i poboljšati zdravlje držite se ovih smjernica:

- smanjite unos ugljikohidrata
- povećajte unos zdravih masnoća i proteina
- pojačajte kretanje
- jedite manje obroka u više navrata

Najbolja stvar ovog recepta jeste što ćete već nakon prve primjene ovog napitka primjetiti rezultate. Priprema se vrlo jednostavno a trebate samo nekoliko sastojaka koji su dostupni svima.

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 2 kašike meda
  • kašika cimeta
  • Pola limuna

Priprema:

Stavite vodu da se ugrije, a iscijedite u to sok od pola limuna. Nakon toga u jednoj posudi pomiješajte sve navedene sastojke kako bi se dobro izdjednačili.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: