02.04.2016 u 12:40 | Kako smršati | Komentari

Brza dijeta: Napravite napitak koji ‘prži’ masne naslage

‘Sasi’ dijetalnu vodu možete napraviti sami od jednostavnih sastojaka.

sasi-f

Sintija Sas, koja je osmislila taj napitak, tvrdi da već nakon četiri dana redovne konzumacije možete izgubiti tri kilograma i skinuti 10 centimetara u obimu struka.

Da biste napravili Sasi vodu treba vam đumbir, listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu ili flaširanu vodu – čaša je od 250 ml).

Operite limun, rasjecite ga na polovine i izvadite sjemenke. Svaku polovinu malo zasjecite i ubacite u posudu s vodom. Ne gulite limun, a nemojte ni cjediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasjecite na kolutiće i dodajte u vodu. Uzmite 8 do 12 listova svježe mente, operite ih i dodajte i njih.

Ogulite đumbir srednje veličine i narendajte u smesu s vodom. Sve to izmješajte, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sljedeći dan pijte samo Sasi vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Bar četiri dana pripremajte svaki dan svježu Sasi vodu s navedenim sastojcima da biste vidjeli rezultate. Vodu možete i procjediti svaki put kada je sipate u čašu. Ona sadrži nula kalorija i poznato je da sama voda uveliko pomaže mršavljenju, a ovi ostali sastojci ubrzavaju proces sagorjevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić.

Izvor: radiosarajevo.ba

Vaš komentar na članak: