24.02.2016 u 19:28 | Kako smršati, Recepti | Komentari

10 kg manje za 13 dana, provjerite kako!

Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana.

dijeta-danska

Ovaj dijetni program može se započeti bilo koji dan u nedjelji, ali se preporučuje baš nedjelja. Sama dijeta traje 13 dana i poprilično je teška ali i efikasna. Njenim držanjem dolazi do velikih promjena u organizmu, a efekti traju čitave dvije godine!

Nije u pitanju tradicionalna dijeta već način da se pokrene organizam da brže sagorijeva masnoće i izbacuje višak tečnosti, što doprinosi da dijeta nastavi da djeluje i nakon završetka ciklusa od 13 dana.

Ako pratite dijetu kako treba, možete izgubiti suvišnu tjelesnu masnoću i to (u zavisnosti od početne težine) u rasponu od 7 pa do nevjerovatnih 10 kg!

Loading...

Uvodne napomene

- Dijetni plan se mora pratiti tačno 13 dana, ni manje ni više i kao što je napomenuto mora se pratiti kako je naznačeno – nema varanja;

- Ako u toku dijete popijete npr. 1 pivo ili 1 čašu vina, žvaćete žvaku ili jedete neku drugu hranu različitu od one koje je navedena, morate dijetu odmah prekinuti jer neće biti nikakvih rezultata.

- Poslije toga dijeta se može ponoviti tek nakon 6 mjeseci, ne ranije;

- Ako ste pratili dijetu do kraja tj. tačno 13 dana, ne bi je trebali ponoviti u sljedećih godinu dana, ali se preporučuje da je ne ponovite naredne dvije godine;

- Kada ste gladni, pijte vodu (najmanje 2 litre);

- Kafa se može zamijeniti čajem;

- Morate koristiti šećer u kockama.

Skoro svakoga dana jede se posebna salata tako da je zgodno da je pripremite za nekoliko dana unaprijed.

Recept za salatu:

danska-dijeta-2

Promiješajte sve sastojke i prelijte preko salate. Pustite da odstoji jedan sat. Promiješajte s vremena na vrijeme.

Salatu možete držati u plastičnoj posudi u frižideru. Može se držati svježe do jedne nedjelje. Ako je za jednu osobu, onda je dovoljna i polovina gore navedene količine.

Danska dijeta – Jelovnik po danima

danska-dijeta-3

Izvor: kolektiv

Vaš komentar na članak: