17.08.2015 u 17:09 | Featured, Zdravlje | Komentari

“Zlatni pijetao stoji na jednoj nozi” – način kako spriječiti i liječiti ozbiljna oboljenja!

Kada se bolest razvija, stručnjaci tradicionalne kineske medicine vjeruju da je u pitanju poremećaj ravnoteže između elemenata yina i yanga, odnosno da su izgubljene veze i harmonija između unutarnjih organa.

zlatni-pijetao

Nije lako to razumjeti, naročito ako ne posjedujete znanja u kineskoj medicini, prenosi uspesnazena.com. Nemaju svi želju da proučavaju tu teoriju, ali zaista žele razumjeti postoji li jednostavan način da se povrati ravnoteža i harmonija.

U arsenalu kineske medicine postoji jednostavan i zaista učinkovit način – vježba “Zlatni pijetao stoji na jednoj nozi”.

Izvođenje ove vježbe pomaže da se usredotočite i oslobodite od rastresenosti. Krv se spušta u područje donjih ekstrimiteta, što ima pozitivan učinak kod hipertonije, dijabetesa, osteoporoze, radikulitisa, kod simptoma atrofije cerebelume i drugih oboljenja.

Loading...

Ova vježba je, također, učinkovita kod glavobolja, vrtoglavica, zujanja u ušima, gubitka ravnoteže. Redovito obavljanje ove vježbe ima vrlo pozitivan učinak za ljude koje imaju problema s hladnim ekstremitetima.

Ova metoda liječi uzrok bolesti, također savršeno jača imunološki sustav organizma. Iznimno pojačava samopouzdanje i obnavlja emocionalnu ravnotežu čovjeka.

Kako raditi vježbu:

Dakle, zatvorite oči, ruke slobodno spustite duž tijela, podignite jednu nogu i stojte u ovom položaju nekoliko minuta.

Neophodan uvjet – ne otvarajte oči. U ovom slučaju, vid vam neće pomagati održavanju ravnoteže, što mobilizira mozak na uspostavljanje raznoteže i balansa u unutarnjim organima, u cilju zadržavanja ukupne ravnoteže tijela.

Ako se odlučite za ovu vježbu, počnite s nekoliko sekundi za svaku nogu, i polako povećavajte vrijeme stajanja do nekoliko minuta.

Vježba nije teška, i možete je izvoditi svako jutro, nakon buđenja.

Ovu vježbu se ne može dovoljno nahvaliti, jer, ne samo da pomaže u sprječavanju ozbiljnih oboljenja, nego, također, ima pozitivan učinak na postojeća oboljenja.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: