20.08.2017 u 18:39 | Featured | Komentari

Zbog ovoga nemojte nikada bacati silika-gel vrećice

Male vrećice silika-gela koje dobivamo uz kupljenu odjeću, elektroniku, cipele ili torbice redovno bacamo. Ipak, sadržaj vrećice je korisniji nego što mi mislimo.

vrecice

Svi ih znamo – te male vrećice koje često dolaze s novom odjećom ili elektronikom. Većinom ih odmah bacimo u smeće. Međutim, takozvani “Silika – gel” može pomoći u tako puno slučajeva da ga je šteta baciti.

Donosimo 9 sjajnih načina kako ih upotrijebiti.

1. Uz pomoć tih vrećica, svoj ormar možete održavati uvijek svježim. One privlače vlagu iz zraka, pa će odjeća uvijek mirisati svježe.

2. Također pomažu kod torbi koje ne mirušu baš najbolje, naprimjer kod torbe s opremom za vježbanje. Dovoljno je u nju staviti 1-2 vrećice.

Loading...

3. Postoji opasnost od brzog oštećenja britvica koje su u stalnom dodiru s vodom. Ako svoje britvice čuvate zajedno s silika-gelom, znatno ćete im produžiti vijek trajanja.

4. Kako bi spriječili hrđanje na metalima ili ipak oksidaciju srebrnog posuđa ili nakita, stavi 1-2 vrećice silika-gela u ladicu gdje držite takve stvari.

5. Želite li sačuvati neke stare fotografije, morate paziti da vlaga u sobi nije visoka. Stavite li silika-gel u kutiju sa starim fotografijama, vlaga se neće skupljati i fotografije neće biti tako ljepljive.

6. Ako vam mobitel slučajno padne u vodu, izvadite bateriju i karticu i stavite mobitel zajedno s silika-gel vrećicama u čarapu i ostavite preko noći. To će upiti vodu koja je ušla u mobitel.

7. Kako bi izbjegli zamagljene leće u fotoaparatima (npr. kada prelazite iz hladnog prostora u topli), vrlo je korisno imati nekoliko silikon-gel vrećica u torbi fotoaparata.

8. Kada idete na godišnji odmor, stavite par silika-gel vrećica u kofer kako bi izbjegli neugodne mirise.

9. Volite li suho cvijeće i želite da se što prije osuši, jednostavno ga umotajte u papir zajedno s silika-gelom.

Izvor: miss7

Vaš komentar na članak: