18.05.2016 u 17:01 | Featured | Komentari

Vrhunski suvremeni vodič kroz tajne tradicionalne narodne medicine

Moderna (konvencionalna) medicina, kojom se danas služimo do nedavno je bila jedini priznati način tretmana raznih oboljenja. Ukoliko se vratimo u prošlost, u vrijeme naših baka, i prabaka, pa i tisućama godina ranije, spoznat ćemo da medicina u ovom obliku nije postajala. Moderna medicina počinje se razvijati prije nešto više od 300 godina, kad je procvat znanosti omogućio liječnicima poznavanje načina rada tijela; kasnije su izumi, poput cjepiva, olakšali liječenje bolesnika.

Prvi zapisi o medicini u svijetu označeni su ko “ayurveda” – drevna indijska znanost o zdravlju i životu – je najstarija medicina na svijetu. Ayurvedska medicina je pružila efikasno liječenje mnogih bolesti, a uključuje primjenu ljekovitih biljaka, masažu, čišćenje organizma, znanost o prehrani.

Domce-ljekovito-biljeImajući u vidu ove činjenice, zapitamo li se ikada koji je to način liječenja naših predaka, što su sve one biljke o kojima su nam pričali naši preci?

Sa današnjeg gledišta, sav način liječenja, tisućama godina unatrag, bez obzira na primjenja sredstava se označavao kao alternativna medicina.

Fitoterapija je prvi oblik medicine koji je čovjek poznavao i datira iz vremena prije pisane povijesti. Stoljećima je bio jedini način liječenja i ublažavanja boli, a iskustvenim spoznajama znanje se prenosilo na nove generacije u obliku pučke ili alternativne medicine, odvojene od liječenja klasičnim farmacima.

Loading...

Razvoj medicine posljednjih godina, naročito zahvaljujući uticaju WHO (Svjetske zdravstvene organizaqcije)ide u pravcu priznavanja fitoterapije kao dijela znanstvene medicine, koji čini osnovu prevenciju i pomoć pri izlječenju raznih bolesti. Fitoterapija nije “alternativna medicina” i sve veći broj ljekara u postupku liječenja svojih pacijenata pribjegava ovim metodama.

Napokon na jednom mjestu! – Sve što trebate znati o ljekovitom bilju!

Dr. Katja Galle Toplak DOMAĆE LJEKOVITO BILJE, kliknite i saznajte više o ovoj fantastičnoj knjizi.

Ova knjiga na 400 stranica će vam biti idealan partner za zdrav život i liječenje prirodnim putem.

Koje su to prednosti tretmana biljkama naspram “modernih” medikamenata:

  • biljni lijekovi, i svi biljni ljekoviti pripravci ne izazivaju ovisnost nasuprot velikog broja medikamenata
  • biljke podstiču tijelo na vraćanje sklada i ravnoteže
  • održavaju organizam vitalnim i spremnim za usklađivanje s dnevnim vanjskim imputima
  • učinci biljaka i njihovih pripravaka su kumulativni
  • svakii čovjek je individua, a biljke su živi organizmi, stoga one energetski djeluju na svaku osobu posebno
  • pogodne su za prevenciju oboljenja, ali i tretman i akutnih i hroničnih poremećaja

Ljekovito bilje ukoliko upotrebljavamo na adekvatan način, ono nema nikakvih neželjenih dejstava. U organizam unosimo većinu tvari koje su neophode za adekvatno funkcionisanje ljudskog organizma (vitamine, flavonide, prirodne oksidanse, enzime i brojne druge aktivne materije).

Efekat fitoterapije se uočava polahko, zato je nužno biti uporan i dosljedno provoditi preporučene postupke, rezultati sigurno neće izostati a prednost je njihova dugotrajnost!

Da bismo postigli zadovoljavajući efekat tretmana, bez ikakvih nuspojava, neohodno je cijeli postupak od odabira, skupljanja, sušenja te način spravljanja i upotrebe!

Dr. Katja Galle Toplak DOMAĆE LJEKOVITO BILJE, kliknite i saznajte više o ovoj fantastičnoj knjizi.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: