28.07.2015 u 22:14 | Featured | Komentari

VITKI I PUNI ENERGIJE: Ako želite smršaviti, držite se ovih triju pravila o doručkovanju

Otkad znate za sebe govori vam se da je ‘doručak najvažniji obrok u danu’. Doručak zaista pokreće vaš metabolizam, a ovisno o hrani koju ste jeli, održava vas sitima i punima energije tijekom cijeloga dana.

dijeta-kilogrami-pixabay
Ako želite smršaviti, krenite od mijenjanja prvog dnevnog obroka – doručka. Uz ova jednostavna pravila gubitak neželjenih kilograma bit će mnogo lakši i jednostavniji proces, piše Time.

1. Jedite odmah

Doručak pomaže ‘oživjeti’ vaš metabolizam pa je važno jesti u razdoblju od 30 do 60 minuta nakon buđenja, pokazale su studije. Na taj način iskorištavate potencijal tijela da sagori masnoće. Jedenje ujutro spriječit će izgladnjivanje tijekom dana i prejedanje za ručak ili večeru. A ako ne volite doručkovati, pokušajte popiti svoj doručak u obliku smoothieja.

2. Oboružajte se proteinima

Doručak bogat proteinima, kao što su jaja i grčki jogurt, odagnat će glad i pomoći vam da općenito jedete manje. Žene koje su jele jaja za doručak smršavile su dvostruko više nego one koje su doručkovale peciva, pokazala je studija. Proteini iz jaja povećavaju sitost što vam pomaže da tijekom dana unesete manje kalorija. Ako čitavog dana želite biti siti i puni energije, doručkujte namirnice s mnogo proteina jer se oni sporo probavljaju i polako otpuštaju energiju.

3. Dodajte bananu

Doručak bogat tzv. otpornim škrobom, ‘dobrim’ ugljikohidratom, pomoći će vam da održite sitost i sagorite više kalorija jer nalaže vašem organizmu da koristi masnoću kao izvor energije. Otporni škrob nalazi se u bananama i zobi, pa za savršen doručak pojedite zobenu kašu s dodatkom banane i oraha bogatih proteinima.

Izvor: net.hr/time

Vaš komentar na članak: