20.12.2015 u 22:46 | Featured, Zdravlje | Komentari

Uzmite komad bijelog luka, stavite na flaster i zalijepite na kožu!

Priroda nam može pružiti neke od najboljih prirodnih lijekova za mnoge bolesti, koji mogu značajno poboljšati naše zdravlje. Bijeli luk je jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova koji može ići rame uz rame s nekim od najboljih antibiotika, pa čak biti i efikasniji.

bijeli luk

On može zaštititi naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija, ali da bi bilo efikasnije, važno je da se konzumira na prazan želudac. Naučno istraživanje je pokazalo da će vaš organizam biti bolje zaštićen ako jedete češnjak ujutro prije obroka, jer se time povećavaju antibakterijska svojstva.

Bijeli luk ima više od 400 aktivnih sastojaka; to je izvor vitamina (A, B1 i B2, C), minerala, dijetalnih vlakana, aminokiselina, esencijalnih ulja, biljnih masti, enzima, željeza, joda, kalcija, kaliaj, sumpora, selena i fosfora, piše Worldhealthinfo.

A postoji još jedan način u kojem možete iskoristiti bijeli luk. Potrebno je da ga stavite na flaster i zalijepite na kožu – tačnije na onaj dio gdje vam se nalaze bradavice (uzrokovane HPV-om).

Isprobajte prirodni recept, ukoliko smatrate da druge opcije ne pomažu! Mijenjajte ga redovno tokom dvije sedmice i uvjerite se u njegovu djelotvornost, piše Positivemed.

Izvor: radiosarajevo/Positivemed

Vaš komentar na članak: