12.06.2016 u 9:23 | Featured, Ljepota, Recepti | Komentari

Trik kojim ćete ZAUVIJEK uklonite brkove i druge neželjene dlačice sa tijela

Problem klasične depilacije kada je u pitanju osjetljiv dio kao što je lice jeste pojava akni i crvenila.

brkovi-dlacice

Što je od svega najgore, dlačice se uvijek vraćaju, ali za to postoji potpuno prirodno rješenje, koje žene sa Bliskog istoka koriste vijekovima.

Sve što vam treba jeste kurkuma (jedna kašičica), brašno od leblebija(dvije kašike) i malo mlijeka ili jogurta.

Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtve ćelije i druge nečistoće sa površine kože, podstiče rad limfnih žlijezda i površinsku cirkulaciju krvi, a zbog svog protivupalnog dejstva, ona ublažava akne, pojačava sjaj i prirodnu pH vrednost kože.

Kurkumu možete naći u svakom bolje snabdevenom supermarketu ili prodavnici zdrave hrane, a brašno od leblebija možete napraviti sami – u dobrom mlinu za kafu sameljite leblebije ili ga kupite u prodavnici zdrave hrane.

Nanesite je na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite.

Napomene: Imajte na umu žutu boju kurkume, koja će dati lijep ton licu, ali nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protivupalnog svojstva moćne kurkume.

Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta nedeljno kroz mjesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice se maksimalno proređuju, istanjuju i posvjetljuju, a na kraju i trajno nestaju.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: