11.12.2014 u 9:42 | Featured, Zdravlje | Komentari

Tri metode za odvikavanje od pušenja

Na početku nove godine, često donosimo odluke o tome kako ćemo se u novoj godini riješiti nezdravih navika. Jedna od njih je odvikavanje od pušenja.

pusenje_dreamstime

Nije lako riješiti se nezdravih navika. U njihovo stvaranje ulažemo puno vremena i truda, gradimo ih dan po dan.

U početku smo zadovoljni sami sa sobom, drugačiji smo sebi, uvjereni da smo zanimljivo drugačiji i drugima.

Stoga prigrljujemo te navike, vjerujući da se uz njih nećemo samo osjećati bolje u svojoj koži, već da ćemo o sebi imati i ljepše mišljenje, da ćemo time postati ona osoba koja želimo biti.

Vrijeme prolazi. Budući da brzo učimo, navike se brzo usvajaju, razvijaju i učvršćuju.

Postajemo robovi navike koja nas truje i veseli istovremeno.

Prije ili kasnije dođemo do stanja u kojem se prestanemo sviđati sami sebi i želimo se promijeniti, vratiti na početak, a ne znamo gdje je gumb za „reset“.

Što kada smo premašili jednu kutiju cigareta dnevno i otvaramo drugu?

Loading...

Kada nam pluća počinju svirati neku čudnu melodiju, penjanje po stepenicama predstavlja napor, a o usponu na brdo više niti ne pomišljamo?

Upali smo u vlastitu zamku, a samo smo htjeli biti „cool“. Možemo kriviti duhanske kompanije ili društvo.

Ali ipak glavni krivac smo mi sami.

Prihvatite promjenu

Ako se želite riješiti navike, potreban je odgovarajući period da biste se je oslobodili.

Naviku ste stvorili tijekom dugih godina, pa tako će trebati i duže vremena da se je kompletno riješite.

Jedna od najvažnijih stvari u životu je da budete osoba koja je zadovoljna sama sa sobom i živi upravo na način na koji želi živjeti.

Svi se mijenjamo, sva naša uvjerenja, želje i misli više nisu isti kao prije nekoliko godina. Mijenjaju nas okolnosti, ljudi, spoznaje, iskustvo.

Umjesto da dopustite da nam misli budu zaokupljene neuspjelim rješenjima i onime što više ne želite, počnite razmišljati o tome što doista želite.

Bez obzira na to jeste li toga svjesni, doista možete krenuti kojim god smjerom izaberete.

Da biste promijenili neku naviku, trebate doslovce «re-programirati» vaš mozak.

Želite li se baš do kraja života oslanjati na cigarete? Umjesto toga morate ugraditi nove neurološke puteve u mozgu koji će nas upućivati na stvaranje novih, zdravih navika zbog kojih ćete se trajno osjećati bolje.
Novo ponašanje treba ponavljati sve dok stari način razmišljanja ne izblijedi i bude zaboravljen.

Budite strpljivi i dajte si vremena za promjenu.

Potražite pomoć i raspitajte se o prirodnim metodama koje vam mogu pomoći, poput akupunkture, homeopatije i biorezonance.

Uz podršku ovih alternativnih metoda ćete lakše prebroditi prve dane nepušačkog načina života.

Prirodne metode za odvikavanje od pušenja

1. AKUPUNKTURA

Akupunktura je dio tradicionalne kineske medicine u kojoj se ubadanjem igala na točno određena mjesta na tijelu uspostavlja ravnoteža poremećene energije.

Uz klasične akupunkturne tretmane, sve se češće primjenjuje i elektroakupunktura.

Akupunktura na uhu se koristi za tretiranje širokog spektra kliničkih poremećaja koji uključuju glavobolje, kroničnu bol u leđima, povišeni krvni tlak, alergije, stresna stanja, nesanicu, mršavljenje. Uvelike pomaže i u odvikavanju od ovisnosti.

1972 godine H.L.Wen, homeopat iz Hong Konga, je primijetio da stimulirajući određene točke može osloboditi svoje pacijente simptoma odvikavanja od ovisnosti.

Kasnije su provedena istraživanja na 40 ovisnika o heroinu i opijumu, gdje su pacijentima pokušavali pomoći uz pomoć akupunkture i elektro-stimulacije. Rezultati istraživanja su potvrdili da akupunktura može zaista olakšati simptome odvikavanja od ovisnosti.

2. HOMEOPATIJA

Homeopatija je djelotvoran sustav liječenja koji na osnovi cjelovitog i individualnog pristupa pacijentu propisuje homeopatski pripravak, točno određen za tu osobu.

Homeopatu je cilj otkriti uzrok problema – traumu ili emociju koja je uzrok ovisničkog ponašanja kod određene osobe.

Uporabom homeopatskih pripravaka uspostavlja se poremećena ravnoteža i organizam se dovodi u balans.
Ovim putem osoba koja se želi riješiti ovisnosti dobije podršku „iznutra“ i tako ustraje u apstinenciji.

3. BIOREZONANTNA MEDICINA

Biorezonantna terapija pronalazi nepravilnosti u radu organa i koristi elektromagnetske frekvencije za liječenje organizma.

Tretmani koji se izvode naprednom metodom biorezonance individualno su prilagođeni trenutnom stanju i potrebama svakog pojedinca.

Detoksifikacija organizma koja je uključena u terapiju pomaže u oslobađanju od nakupljenih toksina iz nikotinskog dima, katrana i ostalih komponenti koje cigarete sadrže, a jednako je važna za dugogodišnje pušače, kao i za one koji puše kraće vrijeme, ali su stekli ovisnost.

Biorezonantna terapija djeluje na otklanjane uzroka ovisnosti i želje za cigaretom, što je iznimno bitno za ustrajanje u nepušenju i u periodu nakon završetka tretmana.

Terapijama se otklanja želja i potreba za cigaretama te se smanjuje popratna apstinencijska kriza, nemir i nervoza koji ju prate.

Od biljnih lijekova u odvikavanju od ovisnosti mogu pomoći Noni, ječmena trava, kava kava, ashwagandha i aloe vera.

Izvor: blogspot

Vaš komentar na članak: