07.03.2017 u 11:00 | Featured, Zdravlje | Komentari

Što se dogodi kada jednu minutu masirate točku između obrva?

Velika je vjerojatnost da ste nekada osjetili potrebu masirati si vrhom prsta dio lica između obrva. Instinkt vas nije varao jer masiranje ove točke koristi, a što se točno dogodi kada to radite doznajte u nastavku teksta

glava-tacka

Prema kineskoj medicini masiranje točke između obrva može djelovati vrlo blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost. Naime, masažom ovog područja poboljšava se koncentracija, smanjuje napetost, tjera glavobolja i opuštaju oči, naročito nakon što ste puno vremena proveli ispred računala.

Praktičari kineske medicine također su uvjereni da masiranje točke između obrva pojačava intuiciju.

Kako pravilno masirati točku između obrva?

Lagano kažiprstom pritisnite između obrva te mičite prstom u vertikalnoj liniji od otprilike 3 centimetra duljine. Činite tako 45 do 60 sekundi nakon čega ćete početi osjećati rezultate masaže, odnosno pritiskanja ove “magične” točke.

‘Točka se zove Yintang i nalazi se na poziciji koja u mnogim kulturama odgovara poziciji trećeg oka. Ovo je i prema drevnoj qi gong filozofiji lokacija gornjeg Dantiena koji je jedan od tri Dantiena ili tri energetska centra tijela. Uz sve navedene indikacije za koje se točka može koristiti, iz mojeg iskustva se više puta pokazala efikasnom za smirivanje i uspavljivanje beba. U tom slučaju se masira njezno s kažiprstom u smjeru kazaljke na satu’, ističe Petra Butinar, homeopat i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez djeluje jer se na taj način aktivira dio mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti. Valja istaknuti i da djeluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta te pospješuje regeneraciju kože.

Dakle, slijedeći put kada vas zaboli glava ili osjetiti umor u očima nakon dugog dana, znate što trebate napraviti.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: