01.11.2014 u 13:06 | Featured, Zdravlje | Komentari

REVOLUCIJA U LIJEČENJU: Gusta krv razrjeđivat će se snažnim magnetima, a ne više lijekovima!

Prednost novog načina liječenja je i to što djelovanje magnetskih valova ne smanjuje kvalitetu crvenih krvnih stanica.

krv_stanice__ile_v_401285S1

Osobe koje imaju pregustu krv , zbog čega im se oštećuju krvne žile i prijeti srčani udar, uskoro bi se mogle liječiti djelovanjem magnetskog polja umjesto lijekovima koje moraju svakodnevno koristiti. Naime, fizičar Rongjia Tao sa Sveučilišta Temple uspio je djelovanjem magnetskog polja jakosti 1,3 Tesle tijekom jedne minute razrijediti krv pacijenta u laboratorijskim uvjetima za 20 do 30 posto.

S obzirom da crvene krvne stanice sadrže željezo Tao je pokušao upotrijebiti magnetsko polje djelujući na krv u laboratoriju i uspio je na taj način smanjiti gustoću krvi. Kad je djelovanje magnetskog polja prestalo krv se ponovo zgusnula tijekom nekoliko sati. No, Tao je uvjeren da odabirom odgovarajuće jakosti magnetskog polja i trajanja impulsa može kontrolirati gustoću krvi na duži rok.

Kako je trenutno jedini mogući način razrjeđivanja krvi uz pomoć lijekova kao što je primjerice aspirin, ova nova metoda pruža nadu velikom broju pacijenta za učinkovito i manje opasno liječenje. Naime, u budućnosti opasnost za srčani udar mogla bi se otkloniti i bez lijekova koji svi redom imaju veće ili manje nuspojave. To tim više što Tao tvrdi da djelovanje magnetskih valova ne smanjuje kvalitetu crvenih krvnih stanica.

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: