14.07.2015 u 8:52 | Featured | Komentari

Recept oca Romana Zaga za ozdravljenje od karcinoma: MJEŠAVINA MEDA, ALOE VERA I ALKOHOLA

Brazilski redovnik, otac Romano Zago, sastavio je poseban pripravak za liječenje od karcinoma na bazi aloe vere, meda i alkohola. Svoj recept podijelio je s cijelim svijetom u svojoj knjizi “Od zraka se može ozdraviti!”. Ovaj je recept pomogao hiljadama ljudi. Iskušajte ga i vi.

roman-zag

POTREBNO JE:
- 35 dkg svježeg lišća aloe arborescens,
- 6 supenih kašičica destiliranog alkohola (whisky, rakija, rum…)
- 50 dkg prirodnog meda

Suhom krpom s lišća uklonite nečistoću i iglice s ruba. Listove iskidajte na komade, ne guleći ih, stavite ih u mikser i dodajte im med i alkohol.

Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Ovaj pripravak nije potrebno kuhati niti cijediti. Važno je da listovi budu sasvim sitno samljeveni. Smjesu izlijte u tamnu staklenu posudu i čuvajte u hladnjaku.

Uzimajte po jednu supenu kašiku pripravka tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Važno je da se pripravak potroši do kraja. Nakon što ste završili kuru posavjetujte se s ljekarom. Poboljšanje bi trebalo biti vidljivo u nalazima.

Liječenje alojom možete kombinirati i s drugim prirodnim načinima liječenja karcinoma – poput antiparazitnog programa, vitamina B17, graviole, različitim dijetama itd.

Čovječanstvo koristi aloe veru već od davnina. Ova biljka se kao lijek prvi put spominje u drevnoj Mezopotamiji. Kasnije su je usvojili Egipćani pa se danas tako smatra da je Afrika domovina aloe vere.
Gotovo da ne postoji zdravstveni problem na koji aloe vera ne utječe blagotvorno. Ova biljka sadrži vitamine A, C i E, koji su snažni antioksidansi. Odličan je izvor vitamina B12 i folne kiseline. U svom sastavu ima i enzime kao što su alkalin fosfataza, lipaza, celulaza i katalaza. Bogat je izvor kalcija, kroma, bakra, selena, magnezija, kalija, kalcija i cinka od kojih su mnogi nužni za ispravno funkcioniranje metabolizma. Ova biljka sadrži čak 12 antrakinona, fenolnih spojeva koji potiču pravilan rad crijeva.
Ipak, najnevjerovatnije svojstvo aloe vere jest njezino djelovanje na rak – bolest za koju moderna medicina još nema lijeka. Aloe vera štiti i jača imunološki sistem, čisti organizam i pomaže mu da se brže oporavi od bolesti, zbog čega je nezamjenjiva pomoć oboljelim od karcinoma. Naučnici su sve više saglasni s tim da je naš imunitet sposoban zaštititi nas od svih bolesti i da do pojave tumora može doći samo ako je rad imunološkog sistema narušen.

Izvor: aura

Vaš komentar na članak: