12.05.2016 u 19:07 | Featured, Zdravlje | Komentari

PIVO JE ZDRAVO ZA SRCE: Evo koliko komada treba da popijete SVAKI DAN

Ako volite svakog dana da popijete po pivce-dva, vi u životu nemate briga. Barem kad je zdravlje srca u pitanju. Kako se ispostavilo, redovna konzumacija piva smanjuje rizik od srčanog udara.

pivo

Kako tvrde italijanski naučnici, koji su proučili 150 istraživanja na ovu temu, idealna količina za muškarca je dva mala piva na dan, dok je za ženu dovoljno i jedno.

– Alkohol ima moć da povisi nivo dobrog (HDL) holesterola u tijelu, ali s njime ne treba pretjerivati. Naime, osim što vodi alkoholizmu, u pojedinim slučajevima izaziva pojavu nekih vrsta raka kod ljudi koji su rizična grupa i skloniji su tome – tvrde naučnici, ali se ipak slažu da umjerena količina piva ne samo da ne može da škodi, već je i dobra za zdravlje.

S tvrdnjama italijanskih naučnika ne slaže se u potpunosti doktorka Ani Briton, profesor epidemiologije na Univerzitetu u Londonu.

– Ove rezultate bi trebalo uzeti s rezervom, jer postoji bojazan da su epidemiološke studije, na kojima se temelje dokazi u korist piva, pomalo manjkave. Prednosti za srce koje se pripisuju alkoholu, uključujući i pivo, su precijenjene – piše The Independent.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: