11.11.2014 u 23:26 | Featured, Zdravlje | Komentari

Nudimo vam brz i efikasan način za uklanjanje bola u vratu

Radite na mestu koje zahteva sedenje po 8 sati? Ukoliko i nemate problema sa kičmom, sigurno vam se vrat već ukočio.

Vrat-bol-1-e1415132466833-600x362

Ukoliko vas boli vrat, najbolje bi bilo da zakažete masažu, ali ukoliko nemate vremena ili dovoljno sredstava za ovakav luksuz, nudimo vam jedan brz način za efikasno rešavanje ovog problema, koji preporučuju brojni fizioterapeuti.

PRVI KORAK

Locirajte bolnu tačku. Ako je na desnoj strani vašeg vrata ili na gornjem delu leđa, stavite desnu ruku na tu tačku, a ako je na levoj strani koristite levu ruku, navodi se na sajtu body.

DRUGI KORAK

Pritistine bolno mesto prstima, čvrstim pritiskom. Ali, obratite pažnju da ne preterate, jer ne bi trebalo da pređete granicu do koje možete da tolerišete bol, takođe oštar bol je pokazatelj da ste preterali. Ako ne možete da dohvatite bolnu tačku, uzmite tenisku lopticu ili neki sličan predmet koji vam može pomoći u kompresiji. U ovom sličaju naslonite se sa predmetom na zid kako bi on dao veći pritisak.

TREĆI KORAK

Polako okrenite glavu na drugu stranu, nasuprot strane gde osećate bol, a zatim je dijagonalno spuštajte, kao da pokušavate bradom da dotaknete ruku. Aktiviranje zgrčenog mišića u kombinaciji sa pritiskom će vam pomoći da se opustite i oslobodite bola.

ČETVRTI KORAK
Ponovite postupak 20 puta, a zatim jednom polako istegnite, kao da tek ustajete iz kreveta. Tokom dana, ponovite vežbu još nekoliko puta kako bi vam mišići zaista bili opušteni.

Izvor: menshealth

Vaš komentar na članak: