16.11.2016 u 13:50 | Featured | Komentari

Ne možete zaspati noću!!! Ova drevna biljka omogućit će da brzo utonete u san, i riješite se stresa!

Koliko puta nam se desilo da ležimo noću pospani, umorni al ne možemo utonuti u san. Situacija postaje gora kada je ispred nas dan pretrpan obavezama, a insomnija se neprekidno ponavlja. Za sve one koji pate od nesanice ovo postaje frustrirajući problem, jer se ponavlja iznova i iznova. Organizam postaje iscrpljen, a mi nevoljni i bolešljivi.

Ashwagandha

Na sreću priroda ima rješenje i za upornu, frustrirajuću i nepodnošljivu nesanicu, na sreću tu je Ashwagandha (withania somnifera).

Šta je Ashwagandha?

Ashwagandha (withania somnifera) je grm srednje veličine, koji dostiže najviše 1.70 m visine i daje mali crveni plod. Koristi se stoljećima u Ayurvedskoj medicini za zaštititu imunološkog sustava, pomaže u borbi protiv stresa, poboljšava memoriju, podstiče stabilizaciju razine šećera u krvi, snižava kolesterol, poboljšava seksualne funkcije i povećava libido, a također ima aniinflamatorni učinak.

Tko bi prvenstveno trebao koristiti Ashwagandhu?

Danas Ashwagandhu najčešće koriste oboljeli od artritisa, tjeskobe, nesanice, tumora, tuberkuloze, astme, bronhitisa, bolova u leđim. Efektivna primjena je kod pojave fibromijalgija, menstrualnih problema i kronične bolesti jetre. Osim toga, često je koriste pacijenati oboljeli od raka koji se podvrgavaju kemoterapiji za opuštanje, ublažavanje bolova zbog njenih umirujućih svojstava.

Kako Ashwagandha može pomoći kod problema sa spavanjem?

Ashwagandha se može koristiti kao prirodni preparat kojim će se osigurati dobar noćni odmor i smanjiti nesanica. Ona djeluje kao depresiv na središnji živčani sistem podstičući osjećaj mirnoće. Zanimljiva činjenica o ashwagandha je da djeluje na povećanje hormona melatonina koji ima umirujući efekat i izaziva san, a smanjuje količinu “Wake-up” hormona, kortizola. To čini tako što blokira receptore stresa i aktivira GABA receptore koji podstiču stanje relaksacije.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: