02.01.2016 u 17:09 | Featured, Zdravlje | Komentari

Ne biste vjerovali što čaša slane tople vode svako jutro može učiniti tijelu!

Pozitivni ioni soli vežu se uz negativne ione molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbira. Voda time više nije čista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.

PHOTO: pixabay

PHOTO: pixabay

Znanstveni se slažu da čaša posoljene vode iznimno povoljno utječe na ljudsko tijelo. Gutljaji su to čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regenerira. U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakoga jutra, a zapadni je svijet tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je sol štetna za čovjekovo tijelo. “Caka” je u tome da vodu treba posoliti prirodnom, čistom morskom solju. U tom je slučaju njezin zdrav učinak zajamčen.

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog sustava, povoljan utjecaj na proširene vene i još mnoge druge. Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrijednost i stoga što je bogata mineralima koje tijelo brzo prepoznaje i veže na sebe. Pozitivni ioni soli vežu se uz negativne ione molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbira. Voda time više nije čista voda, a sol nije samo sol. Kombinacija je melem za vaše zdravlje.
Sve što trebate učiniti jest uzeti čašu čiste mlake vode i u nju staviti jednu čajnu žličicu morske soli. Ovo je tek nekoliko razloga zašto biste to trebali učiniti:

1. Hidratacija

Nutricionist Matt Stone ističe da pijete li samo vodu za hidrataciju tijela, možete i pretjerati pa tijelo postaje prepunjeno tekućinom. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu – posoljenu, jednom dnevno.

2. Probava

Imate li problema s probavom, čaša posoljene vode tome će stati na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Pijete li takvu čašu zdravlja svakoga jutra, vrlo brzo ćete primijetiti pozitivne promjene i izreguliranu probavu.

Loading...

3. Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju živčani sustav. Stoga, imate li problema s nesanicom, ova će časa blagotvorno utjecati na taj problem i barem ga ublažiti. Bolje ćete spavati.

4. Detoksikacija

Riječ je o čaši čiji sadržaj djeluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i rješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utječu na probleme s kostima, osobito onima koji imaju problema s osteoporozom.

6. Blagotvoran utjecaj na kožu

Ako želite nježan odsjaj čiste kože, poslite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim čimbenikom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala

Sve prethodne točke vežu se između ostaloga na informaciju o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njezinim blagotvornim učincima. Minerali su temelj nutricionizma i zdravlja, stoga ne dvojite i iskušajte ovaj recept, naštetiti zasigurno ne može.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: