05.02.2015 u 10:38 | Featured, Zdravlje | Komentari

MOSTARSKI IZUM: Spasonosni lijek za oboljelu prostatu

Mostarski farmaceut Goran Pelajić deset godina testirao sto posto prirodni lijek – čepiće “SUPOPROST” koji se uzimaju rektalno, a efekti se osjete maksimalno za sedam dana.

6529_1

Brojna su svjedočanstva sa područja balkanske regije, pa i iz cijelog svijeta da se oboljela prostata mnogo brže i uspješnije liječi prirodnim preparatima i po recepturi mostarskog farmaceuta Gorana Pelajića, koji je još prije deset godina patentirao čepiće “SUPOPROST”. Provedena je toksikološka analiza na osnovu koje je utvrđeno da lijek nije toksičan. Zavod za zdravstvenu zaštitu BiH dao je svoj nalaz i mišljenje, koji su bili preduslov za početak masovne proizvodnje i plasmana.

Pozitivne ocjene novoj metodi liječenja prostate i ovom lijeku izrekli su sarajevski stručnjaci Arif Smajkić i Darko Jakšić, te zagrebački profesor za farmakologiju i toksikologiju Božidar Vrhovec i mostarski urolog Halil Tule.

U čepiću od 200 mg “Supoprosta” sadržano je i nekoliko visokovrijednih produkata pčela i pčelinjih proizvoda, biljnih smola i voskova. Receptura je tajna, ali je primjena lijeka u liječenju oboljenja prostate revolucionarna. Ovo je prvi put u praksi da se lijek za prostatu uzima rektalno. Farmaceut Goran Pelajić to objašnjava na sljedeći način:

– Težio sam da se lijek približi što bliže prostati i njezinim krvnim sudovima, tako da iz neposredne blizine sama prostata može povući ljekovitu supstancu i kroz svoje tkivo je praktički provući, smanjujući ili sprečavajući tako upalne procese.

Bez obzira da li se radi o akutnom ili hroničnom prostatitisu efekti djelovanja “Supoprosta” su vidljivi za nekoliko dana. Čepići se uzimaju dva puta dnevno – ujutro i naveče.

Loading...

– To je čepić koji se otapa postepeno, on kontinuirano otpušta svoj aktivni princip, koji polako ulazi u prostatu i smanjuje njenu upalu. Potrebno je 5–6 sati da bi se otopio – objašnjava nam tvorac ovog lijeka.

Kaže da je kao farmaceut godinama pratio terapije farmakološkim lijekovima, te da je u razgovoru sa pacijentima došao do bolnog zaključka da većina alopatskih lijekova apsolutno ne djeluju ili su veoma slabog efekta. Ljudi se guše lijekovima, piju ih mjesecima, da bi nakon toga odustali od te terapije, jer bi shvatili da je neefikasna. Potom se zavaravaju raznoraznim čajevima, biljnim preparatima, tinkturama…

Sve te terapije pomažu u prosjeku 10 do 20 posto. Nijedan pacijent nije došao u moju apoteku i pohvalio se da je uspio riješiti problem prostatitisa. Nisam čuo niti od jednog pacijenta: “Ja normalno mokrim i nemam nikakvih problema”. Ti ljudski problemi i drame su me ponukali da se pozabavim stručnom literaturom i fitoterapijom. Godinama sam istraživao, u okviru magistarskog rada samo ovu oblast, prikupio određeni kvantum znanja i krenuo sa inovacijom – priča Goran Pelajić i dodaje da ljekovite supstance svakog lijeka koji se uzima peroralno, do prostate dolaze u vrlo malim količinama, te je to glavni problem zašto se upala prostate jako teško liječi.

Ovaj 58-godišnjak je više od deset godina ispitivao lijek. Testirao ga je među svojim prijateljima pacijentima i liječnicima. U svemu tome na početku mu je puno pomogao mostarski urolog Halil Tule. On je “Supoprost” davao pacijentima u bolnici, te svakodnevno pratio njihov oporavak. Bio je jako zadovoljan efektima.

– Nismo imali sreće sa početkom serijske proizvodnje. Dva puta sam bio blizu cilja za otvaranje apoteke i pogona u Mostaru, ali oba puta iz objektivnih okolnosti sve je odgođeno za bolja vremena. Sretan sam da su stigla – zadovoljan je farmaceut Pelajić.

“Supoprost” se definitivno pokazao kao moćno oružje u službi očuvanja čovjekovog zdravlja. O tome svjedoče i brojna iskustva Pelajićevih prezadovoljnih i presretnih pacijenata. Opširnije infiormacije i kontakt telefon 063 282 159 (BiH 00387)

Izvor: aura

Vaš komentar na članak: