11.03.2015 u 11:48 | Recepti, Zdravlje | Komentari

UBOJITA KOMBINACIJA: Medom i cimetom izliječit ćete i kronični artritis!

Srčane bolesti, artritis, zadah, infekcije, gripa… Popis bolesti koje liječi ova kombinacije je podugačak.
Med u kombinaciji s cimetom smrtonosno je oružje protiv virusa, potvrdili su i znanstvenici. Osim protiv virusa, ova se kombinacija koristi i kod visokog kolesterola, šećerne bolesti, ali i drugih neprijatelja našeg zdravlja.

PHOTO: pixabay

PHOTO: pixabay

Donosimo vam recepte kako ovom dobitnom kombinacijom liječiti određene bolesti.

Srčane bolesti. Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. svako jutro, umjesto uobičajenog doručka jedite krišku kruha s ovim namazom. Smanjit će razinu kolesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis. Ako u čaši vode pomiješate ova dva sastojka i pijete pripravak ujutro i navečer, možete izliječiti i kronični artritis. Recept je: Dvije velike žlice meda, jedna žlica cimeta te čaša vode. Redovito konzumirajte.

Infekcije žučnog mjehura. U čaši tople vode promiješajte dvije velike žlice cimeta u prahu i jednu žličicu meda. Konzumirajte svakodnevno. Kombinacija će uništit mikrobe u žučnoj kesi.

Kolesterol. Promiješajte dvije velike žlice meda i tri žličice cimeta u velikoj čaši čaja (po odabiru). U roku od dva sata, razina kolesterola past će za 10 posto.

Imunološki sustav. Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa. Bilo s vodom, bilo s kruhom, važno je samo redovito konzumirati.

Gripa. Španjolski liječnici su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripe.

Zadah iz usta. Stanovnici Južne Amerike svako jutro ispiru usta toplom vodom, pomiješanom s jednom žličicom meda i cimeta. Ovo im pomaže da zadrže svježinu daha tijekom cijelog dana.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: