14.09.2017 u 20:02 | Featured | Komentari

Mislite da su zdrave, a ustvari suprotno: Ne jedite ove namirnice za doručak!

Ako ste ikada htjeli izgubiti kilograme sigurno ste primijetili kako vam neke namirnice samo odmažu u tom procesu.

Zitarice

Naravno, da s ciljem mršavljenja mijenjate pretragu, ali morate pripaziti i na one namirnice koje su na glasu kao zdrave, a zapravo vašem tijelu samo štete. Svaka hrana s viškom šećera, soli i masnoćama će vas ostaviti gladnim i nadutim, a postoji mogućnost da ćete zbog toga pojesti još više namirnica tokom dana.

1. Žitarice

Kupovne žitarice uglavnom su pune dodatnih šećera i zbog toga sadrže kalorije. Mogu vam poremetiti nivo šećera u krvi, a biti ćete vrlo brzo opet gladni. Kada kupujete žitarice pokušajte pronaći one sa što manje šećera ili se odlučite za cjelovite koje će vas duže držati sitim.

2. Energetske pločice

Mnogi smatraju kako su energetske pločice zdrave i dobre za mršavljenje. Međutim, većina njih sadrži dodane šećere jednako kao i čokoladni keksi. Probajte pronaći one koje imaju 8 grama šećera i/ili manje.

3. Meso

Nisu sva mesa jednako napravljena. Pazite na prerađene proizvode poput sušenog mesa, slanina i kobasica. Ove namirnice sadrže natrijum i masnoće, ali i proteine. Međutim, uvijek možete pronaći bolji izvor proteina poput jaja ili možda graška.

4. Sok

Radije odaberite svježe voće i snabdijeti ćete organizam zdravim vlaknima. Studije pokazuju kako je zdravo popiti samo pola šoljice soka dnevno. Naravno, kupovni sokovi su puni aditiva i šećera, pa takve posebno izbjegavajte.

Izvor: vecernji

Vaš komentar na članak: