05.06.2015 u 12:33 | Featured, Zdravlje | Komentari

LIJEČI SVI BOLESTI: Nevjerovatne stvari će se dogoditi ako svako jutro jedete MED i CIMET!

Med i cimet čak i ukoliko se potpuno zasebno upotrebljavaju imaju svojih ljekovitih moći, a mješavina meda i cimeta nosi obelježje eliksira zdravlja i besmrtnosti. Ona je od davnina bila duhovna hrana mudraca i svetaca, blaženstvo duha i nebeski dar. Evo sta o tome misli nauka.

med

Med i cimet

Nekada se vjerovalo da med i cimet upotrebljeni kao mješavina mogu vratiti vid slijepima ili čak oživjeti mrtve. Ako ne to, ona zasigurno čuva zdravlje, daje krepkost, mladost i plodnost. Istočni narodi med i cimet smatraju najblagotvornijim darom prirode i ovaj eliksir vijekovima koriste za liječenje takoreči svih bolesti i psihičkih stanja. Postoji vjerovanje da čovek koji bar nekoliko puta mesečno uzima med, ne može se ni razboljeti.

Naučna istraživanja, koja su obavljana širom svijeta između ostalog u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, pokazuju da med i cimet u kombinaciji imaju fantastične ljekovite moći kao sto su regeneracija organizma, podizanje otpornosti organizma i slično. Svakako je utvrđeno da med i cimet primejnjen kao lijek ima blagotvoran uticaj na cijelo tijelo čineći ga vitalnijim i snažnijim, a najnovije statistike potvrđuju da bitno produžava i ljudski vijek.

Šta je cimet? Cimet se dobija od kore stabla cimetovca (Cinammomum zeylanicum), koje raste u Aziji, i najviše se upotrebljava kao začin. Kineska farmakopeja ne bi mogla ni da se zamisli bez ove ljekovite biljke. Kora cimetovca upotrebljava se za liječenje prehlade, kašlja, grčeva u želucu, problema sa varenjem, psihičkih problema i tonifikacije tijela, a eterična ulja od lista ove biljke koriste se za liječenje slabe cirkulacije i reumatizma, celulita, stomačnih problema, infekcija, kolitisa i sprečava sljepljivanje krvnih pločica.

Loading...

Kineske legende kažu da je cimet koristio Peng Zua, za kojeg postoji vjerovanje da je doziveo 888 godina. Zatim, da se od cimeta pravilo čudotvorno vino čija je samo jedna kap bila dovoljna da tijelo oboji u boju zlata i da pomiješan sa mozgom od kornjace dobija magičnu moć, pa onaj ko ga popije može hodati po vodi.

U nastavku se nalaze najblagotvorniji recepti za liječenje sa medom i cimetom, koje je objavio ugledni kanadski naučni casopis Weekly World News.

Za jačanje imuniteta

Med i cimet upotrebljeni kao mješavina, uz redovnu upotrebu ojačaće imunitet i uspješno stititi organizam od virusa i bakterija.

Za varenje hrane

Upotreba meda jača bijela krvna zrnca u borbi protiv svake bolesti, a cimet u kombinaciji sa medom pospješuje varenje. Za to je potrebno prije jela uzimati po dvije kašike mješavine meda i cimeta kako bi se olakšalo varenje i najtežih jela!

Za dugovječnost

Hunzi su pleme koje je dobro poznavalo ljekovitost cimeta i meda. Oni svakodnevno uživaju u čaju od cimeta i meda, doživljavaju duboku starost i pri tom dugo ostaju krepki i vitalni a upravo ova kombinacija – kažu naučnici usporava proces starenja, produžava životni vijek a kožu čini svježom, nježnom i krepkijom.
Recept za to glasi ovako: jednu kašiku cimeta i četiri kašike meda prokuhati u jednoj šolji vode. Podijeliti na četiri dijela i piti tokom dana (četiri puta dnevno).

Rak kostiju i stomaka

Istraživanja u Japanu potvrđuju su da se mješavinom meda i cimeta uspješno liječi rak kostiju i stomaka.
Za to je potrebno svakodnevno uzimati mješavinu jedne velike kasike meda i jedne male kašike cimeta, mjesec dana tri puta dnevno.

Upala zglobova (artritis)

Ujutru i uveče uzimati po jednu šolju vruće vode u kojoj je dobro umješana jedna mala kašika cimeta i dvije velike kašike meda. Dugotrajna terapija može dovesti do izlječenja ćak i hroničnog artritisa!

Protiv ćelavosti

U vruće maslinovo ulje umjesati jednu veliku kašiku meda i jednu malu kašiku cimeta. Ovu smjesu utrljati u korijen kose i ostaviti da djeluje petnaest minuta. Za nekoliko dana korijen kose će ojačati i kosa će prestati da opada!

Protiv zubobolje

Najmanje tri puta dnevno na bolni zub nanositi mješavinu meda i cimeta.

Protiv holesterola

Tri male kašike cimeta i dvije velike kašike meda umiješati u 4 dl čaja (najbolje koristiti zeleni čaj). Piti tri puta na dan. Kod prvog uzimanja, za dva sata holesterol u krvi ce se smanji za deset posto, a nakon duže upotrebe moguće je postići potpuno izlječenje!

Prehlada

Redovna upotreba meda i cimeta umanjuje mogućnost prehlade i infekcije bešike.
U jednu veliku kašiku mlakog meda umješati jednu četvrtinu male kašike cimeta. Uzimati tri puta dnevno tokom tri dana i prehlada će nestati. Na ovaj način se još i uspiješno čiste sinusi i leči hronični kašalj.

Infekcija bešike

Umiješati dvije velike kašike cimeta i jednu malu kašiku meda u 2 dl mlake vode i popiti. Ova smjesa će očisti bešiku i uništiti bakterije.

Srce, nervoza i bolovi u stomaku

Med i cimet za doručak. Ukoliko se redovno za doručak jede hljeb namazan sa mješavinom jednakih dijelova cimeta i meda imaće blagotvorno dejstvo na nervni sistem, stomačne bolove, čir na želucu i gasove.

Protiv umora

Jednu polovinu velike kašike meda i jednu četvrtinu male kašike cimeta, umutiti u 2 dl vode. Piti ujutru na prazan stomak i popodne tokom sedam dana. Za to vrijeme će se organizmu vratiti snaga i vitalnost.

Bubuljice i infekcija kože

Dokazano je da med i cimet mogu sprečiti i zaustaviti stvaranja lišajeva, ekcema, bubuljica i sličnih infekcija kože, ukoliko se lice redovno tretira mješavinom od jednakih dijelova meda i cimeta.
Protiv akni umješati tri velike kašike meda i jednu malu kašiku cimeta. Nanositi na oboljela mjesta svako veče pred spavanja.

Za mršavljenje

Možda malo čudno zvući ali med i cimet mogu poslužiti i kao sredstvo za mršavljenje. Mješavina jednakih dijelova meda i cimeta prokuvana u jednoj čaši vode, ne dozvoljava masnoćama da se talože u organizmu. Za to je potrebno piti dva puta dnevno po jednu času ovog napitka, ujutru pola sata prije jela i uveče pola sata prije spavanja.

Zadah

Svako jutro ispirati grlo mlakom vodom u kojoj je umješana jedna kašika cimeta i jedna kašika meda.

Za popravljanje sluha

Za popravljanje sluha svako jutro i svako veče, uzimati mješavinu jednakih dijelova meda i cimeta.

Izvor: priroda-leci-sve

Vaš komentar na članak: