14.02.2016 u 11:42 | Featured | Komentari

Kada je u pitanju hrana, ove stvari NIKADA ne smijete da uradite!

Možda vam je prva misao kada dođete sa pijace da namirnice koje ste kupili spakujete u frižider da biste duže sačuvali njihov ukus i svježinu. Greška. Namirnice će baš u frižideru izgubiti svježinu, a lako mogu uticati i na neku drugu hranu. Evo šta nikada ne bi trebalo da držite u frižideru.

LUK

luk-pixabay

Zbog vlage u frižideru crni luk će postati mekan i modar, njegov jak miris lako će pokupiti neke druge namirnice. Isto važi i za bijeli luk, s tim što postoji i mogućnost da brže proklija, pa je bolja opcija da luk držite na tamnom i suvom mjestu.

KAFA

Zrna kafe u frižideru sasvim sigurno će izgubiti svoj ukus, ali će i vjerovatno pokupiti mirise drugih namirnica iz frižidera.

MASLINOVO ULJE

Ako maslinovo ulje stavite u frižider, njegova tekstura će se brzo promjeniti i umjesto tečno, posteće više nalik na puter. Postoji i velika šansa da potamni.

Loading...

BOSILJAK

Najbolji način da čuvate bosiljak je da ga držite poput cvujeća – u posudi sa malo vode. Tako će ostati duže svjež, a ako ga stavite u frižider brzo će se sparušiti i izgubiti svoju aromu.

MED

Med nije kvarljiva namrnica, ali da bi sačuvao svoj ukus držite ga van frižidera. Najbolje bilo bi na sobnoj temperaturi.

HLJEB

Hljeb će u frižideru jako brzo izgubiti svježinu, a kada ga odmrznete ukus neće biti isti.

KROMPIR

Ukoliko držite krompir u frižideru, skrob će se brže pretvoriti u šećer, pa je bolj opcija da ga držite u papirnoj kesi na tamnom mjestu.

PARADAJZ

Paradajz gubi sav svoj ukus zato što hladan vazduh zaustavlja proces sazrijevanja, ali mijenja i teksturu.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: