04.05.2016 u 18:55 | Featured | Komentari

Jedan od najstarijih Crnogoraca doživjeo je 102 – zbog ove namirnice

Petar Grujić, crnogorski gorštak iz sela Pavličić kod Podgorice, ima 102. godine, a ne pije nikakve lekove i oseća se kao mladić. On kaže da je za sve odgovorna jedna namirnica koju možda već sad imate kod kuće.

Petar Grujić, Foto: RAS

Petar Grujić, Foto: RAS

Grujić je nedavno u intervjuu za “Blic” rekao da redovno jede šipak, i da je to nešto najbolje što postoji za zdravlje čovJeka. Upravo zbog toga ovaj gospodin neometano obavlja svakodnevne poslove, iako u njegovim godinama to niko ne bi očekivao.

A njegov recept za dugovJečnost je tako jednostavan – samo jedite ono što vam je priroda već podarila. Prvi je na listi šipak – a zanimljivo je da se sa Petrom slažu i vrhunski svJetski stručnjaci. Zbog dobrog odnosa vitamina, minerala, organskih kiselina i drugih biološki meterija, šipak već dugo važi za jednu od najzdravijih namirnica na svJetu!

Ipak, ljekovitost šipka, ili divlje ruže, od davnina je poznata travarima i ljubiteljima prirodne medicine. Iako se za ovaj plod najčešće vezuje vitamin C, kog zaista ima u ogromnim količinama, daleko od toga da je to jedino što možete da dobijete od redovnog konzumiranja šipka. Vitamini B, P, K, provitamin A, natrijum, flavonoid, limunova i jabučna kiselina i brojna etarska ulja koja se nalaze u šipku povoljno utiču na gotovo svaki dIo organizma.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: