30.11.2016 u 7:58 | Featured | Komentari

Ema danas slavi 117. rođendan! Evo šta najstarija žena na svijetu ima da vam poruči (VIDEO)

Ona je posljednja osoba koja može da se pohvali da je živjela u tri vijeka

ema-morano-baba

Emma Morano je posljednja osoba za koju se sigurno može tvrditi kako je rođena još u 19. stoljeću. Danas je ona najstarija osoba na svijetu, ljubazna je i uvijek raspoložena bakica. Emma je rođena 29. novembra 1899. godine u Italiji. Tajna njene dugovječnosti leži ponajviše u, kako kaže, izbjegavanju svakodnevne medicine.

“Pojedem dva jajeta dnevno i nešto keksa. To je to. U suštini ne jedem mnogo jer nemam zube”, rekla je Moreno koja živi u gradu Verbaniji na sjeveru Italije.

Morano je i vlasnica Guinnessovog rekorda za najstariju živuću osobu. Bila je najstarija od osmero djece u porodici i sve ih je nadživjela, a za nju postoji poseban interes među ljudima.

Loading...

“Dolaze, iako nikoga ne pozivam. Dolaze iz svih krajeva svijeta kako bi me vidjeli”, govori Emma.

Emma danas slavi rođendan, a u vrijeme kada je radila intervju za Guardian, nije bila sigurna hoće li jesti rođendansku tortu pošto se prošli put loše osjećala nakon nje.

Emma živi sama. Ostavila je muža 1938. godine zbog nasilničkog ponašanja nedugo nakon što je njen novorođeni sin preminuo. Od tada živi sama, a tokom radnog vijeka proizvodila je vreće od jute u fabrici. Emma je itekako oštroumna, iako je sluh počeo da je izdaje, priča teško, a zbog lošeg vida rijetko gleda televiziju, uglavnom spava ili jede.

Za rođendan će joj u posjetu doći rodbina, kao i gradonačelnica Verbanije Silvia Marchionini, a u njenu čast bit će izveden muzički show u lokalnom teatru kako bi slavili ženu koja je živjela u tri stoljeća.

Pogledajte kako Ema izgleda danas.

Izvor: klix

Vaš komentar na članak: