31.03.2015 u 18:45 | Featured, Zdravlje | Komentari

Domaći napitak protiv nadutosti

Nadutost nam zaista može pokvariti dan. Zamislite da ste na poslu, spremni za sastanak, taman su se svi okupili, a vi se počnete nadimati. Odjeća vam postaje pretijesna i molite se da sve ovo što prije završi kako biste imali malo ‘privatnosti’. No, kako se to ne događa, počinjete odašiljati tihe, ali ubitačne podsjetnike na djelomično razgrađenu sinoćnju večeru. U panici ste jer znate da dolazi još jedan pa ih pokušavate svom snagom zadržati što pridonosi daljnjoj boli i nelagodi te još većoj fermentaciji koja vodi do još više nadutosti i plina.

čaj-pixabay

Prije nego što vam ponudimo vrlo popularni domaći lijek za plin i nadutost, važno je razumjeti gdje nadutost nastaje tako da možete promijeniti svoje navike u skladu s tim.

Najčešći uzroci nadutosti

Nadutost može biti izazvana nizom različitih čimbenika. U nekim slučajevima, ona nastaje zbog zdravstvenog stanja ili nekog emocionalnog stanja koje ne možete kontrolirati. Plin također može proizvesti hrana koju jedete, način na koji je jedete i što jedete u kombinaciji.

Kada kombinirate namirnice koje su teško probavljive, proces probave se zaustavlja i hrana ostaje u želucu duže nego što je normalno. To uzrokuje da hrana fermentira, a u nekim slučajevima i truljenje što dovodi do proizvodnje plina i nadutosti.

Očito, mijenjanje svojih navika i pravilno kombiniranje hrane je prva stvar koju je potrebno napraviti kako bi se ovaj problem izbjegao.

Loading...

Ali ako ipak dođe do nadutosti pokušajte ovaj recept koji je pomogao mnogim ljudima! Zaista je nevjerojatan!

Tonik protiv nadutosti

Sastojci za jedno posluživanje

1 šalica vode
1 prstohvat mljevenog đumbira
1 prstohvat mljevenog kumina
1 prstohvat morske soli
½ žličice sjemenki komorača

Priprema

Pristavite vodu na plamen i kada proključa ubacite sve sastojke. Kuhajte oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi i popijte dok je svježe. Vaša će nadutost ispariti u roku od nekoliko minuta!

Napomena

Plin će se osloboditi (već je u vama, tako da mora izaći), ali će to biti objavljeno u nekoliko minuta i bez uvredljivog mirisa!

Izvor: atma

Vaš komentar na članak: