10.02.2017 u 9:09 | Featured, Zdravlje | Komentari

Dijagnosticirali mu rak pluća i rekli da ima još 18 mjeseci života, no on je isprobao novi lijek i ozdravio!

Tumora više nema ni u tragovima

Bob-Berry-Christie

Bob Berry, šezdesetogodišnjak iz Stockporta, prije tri godine dobio je zastrašujuću dijagnozu: bolujete od raka pluća, imate još 18 mjeseci života.

No, prije nekoliko dana dogodilo se čudo. Berry je doznao predivnu vijest, da je njegovo tijelo u potpunosti oslobođeno od stanica raka. Novi život za 60-godišnjaka omogućilo je eksperimentalno liječenje koje je još uvijek u fazi kliničkog ispitivanja, a kojem je uz imunoterapiju podvrgnut na manchesterskom institutu The Christie.

“Prije otprilike tri godine počeo sam osjećati jaku bol u ramenu. Utvrđeno je da je posljedica kancerogenoga tumora na plućima, koji su liječnici hitno uklonili. Nažalost, daljnje su pretrage pokazale da se rak proširio na limfni čvor, a s obzirom na to da moje tijelo nije odgovaralo na radioterapiju i kemoterapiju, rečeno mi je da mi ostaje još 18 mjeseci”, ispričao je Berry, koji se iz očaja zbog crne prognoze odlučio podvrgnuti eksperimentalnom kliničkom ispitivanju.

Danas je zahvalan na ukazanoj prilici, a njegovim je odgovorom na lijek koji još uvijek nema naziv iznimno zadovoljan i dr. Matthew Krebs sa spomenutog instituta.

“Tumora više nema ni u tragovima. Jasno, sad je na nama da nastavimo pažljivo pratiti zbivanja u njegovom tijelu. Puno je još ispred nas posla prije negoli dođemo do zaključka kako taj lijek može pomoći pacijentima poput Boba. Naime, rak je kompleksna bolest i ne reagiraju svi ljudi jednako dobro na identičnu terapiju”, bio je oprezan Krebs, čije kolege iz the Cristieja trenutačno vrše oko čak šest stotina različitih ispitivanja.

Izvor: dnevnik

Vaš komentar na članak: