02.08.2017 u 19:29 | Biljke, Kućni savjeti | Komentari

Uz pomoć ove biljke otjerajte paukove, bube i voćne insekte iz vaše kuće!

Niko ne voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje paučina. Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja – pojava insekata je uobičajena stvar.

muhe-komarci-biljka

Ma koliko čistim držali vaš dom, dvorište ili terasu, pauci će uvek naći načina da se nastane u vašem neposrednom okruženju, piše uspesnazena.com

Kako ih se riješiti?

Ako u svojoj kući imate ovu biljku, više nikad nećete vidjeti paukove, bube i voćne mušice. Da li znate da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane (mente). Odlična ideja – zasaditi kod kuće ovu biljku.

Biljka nana poznata i kao menta, ima jaku aromu. Ona će vaš dom zaštititi, ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i voćnih mušica.

Možete takođe pomiješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (10-ak kapi na pola litre vode) i sipati u raspršivač.

Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gde su pauci viđeni. Prijatan miris ovog spreja poslužiće vam i kao prirodni osveživač vazduha koji je potpuno neškodljiv za ljude.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: