07.09.2017 u 14:36 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Zrno za DIJABETIČARE koje može čak zamijeniti INZULIN !

Donosimo vam savjet kako se uz pomoć ove ljekovite biljke boriti protiv te opake bolesti.

Inzulin1

Ako su vam vrijednosti šećera (glukoze) u krvi duže vrijeme iznad normalnih vrijednosti (iznad 6,9 mmol/L) govorimo o dijabetesu.

Posljedice dijabetesa su zapravo ono o čemu se trebamo zamisliti, a neke od njih su oštećenja krvnih žila, bubrega, oštećenje vida, otvorene rane na nogama (teško zarastanje), živčana oboljenja, impotencija, visoki krvni tlak i sl. Kod dijabetesa tip 1 (juvenilni) liječenje se provodi inzulinom. Ovdje crni kim može pomoći jer je to bolest takozvanog autoimunog karaktera.

Crni kim pomaže i kod dijabetesa tip 2, gdje se radi o nedostatnom inzulinu ili o smanjenoj sposobnosti stanica da reaguju na inzulin (rezistencija na inzulin).

Crni kim kod dijabetesa harmonizuje imuni sistem (američka istraživanja). Kod terapije crnim kimom protiv dijabetesa treba kontrolisati šećer u krvi jer nivo šećera ponekad opada munjevitom brzinom. (izaziva hipoglikemiju – manjak šećera u krvi). U ulju crnog kima postoje tvari koje imaju vrlo slično djelovanje kao i inzulin.

Napomena: Za tretman liječenja dijabetesa uz pomoć crnog kima posavjetujte se sa vašim fitoterapeutom. Naime, svaki fitoterapeut zna za moćno dejstvo ove biljke i može vam, zavisno od vašeg slučaja i variranja bolesti odrediti količinu i način upotrebe.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: