18.10.2015 u 15:54 | Kako smršati, Recepti, Zdravlje | Komentari

Žene su 2 mjeseca pile OVAJ SOK i rezultat mršavljenja je bio nevjerovatan!

Kako bi provjerili zašto, stručnjaci sa Univerziteta Tajvan odlučili su da sprovedu jedan eksperiment.

Okupili su žene različitih starosnih dobi, težine i porijekla, i dali im da piju po jednu čašu (oko 250 ml) soka od paradajza svakog dana, tokom dva mjeseca.

jabuka-kruska-tijelo

Najbrža i najvidljivija promena bila je značajan gubitak kilograma, a stručnjaci su naglasili da se ne radi o izbačenoj tečnosti, već samo o masnim naslagama!

Testirane žene nisu mjenjale svoje navike u ishrani ili vježbanju, a već nakon nekoliko dana rezultati su se i te kako vidjeli“, otkrivaju naučnici koji su sproveli eksperiment.

Takođe, oni su ženama na početku i na kraju istraživanja vadili krv.

Loading...

Primjećen je značajno niži nivo holesterola, a povećan likopen – antioksidant iz paradajza, koji sa sobom nosi pregršt benefita po zdravlje“, kažu naučnici.

Eksperiment je pokazao i da jedna čaša soka od paradajza dnevno ojačava imunitet, štiti od srčanih bolesti, ali i smanjuje rizik od razvoja raka! Osim toga, ovaj osvježavajući napitak pomaže i kod problema sa varenjem, stimuliše izbacivanje tečnosti, čuva zdravlje i sprečava bolesti bešike, pankreasa, jetre i pluća.

Sok od paradajza odličan je za kožu i blistav ten, a značajno smanjuje i kašalj, sprečava anemiju, ublažava reumatske simptome i popravlja krvnu sliku.

Ako ste pretjerali sa vježbanjem, popijte sok od paradajza i tegobe će nestati, a odličan je prirodni lijek i za grčeve u mišićima, jer je prava riznica magnezijuma -sadrži čak 11 mg na 100 grama.

Takođe, paradajz sadrži i kalijum, kalcijum, biljne proteine, kao i ugljene hidrate i neophodan vitamin C. Zato i vi požurite i počnite sa ovom odličnom navikom.

Ako planirate da koristite kupovni sok od parajza, vodite računa da bude organskog porijekla, inače efekti neće biti potpuni. Najbolje je da napravite domaći sok, i to od 6 kilograma paradajza, 4 kašike šećera i dve kašike soli.

Priprema: Skinite peteljke, pa dobro operite paradajz u hladnoj vodi. Isiecite ga i sameljite, pa dodajte so i šećer i stavite da se kuvh.

Mješajte što češće da ne zagori, a kada provri, kuhajte još 10 minuta uz neprestano mješanje. Vreo, skuhani paradajz izlijte u sterilisane staklene flaše i dobro zatvorite. Kada se ohladi, odložite flaše na hladno mjesto.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: