08.05.2015 u 9:57 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Vikend detoksikacija. Riješite se svih otrova iz organizma za 48 sati!

Umorni ste, nedostaje vam energije, tamne krugove ispod očiju ne možete da pokrijete ni najjačom šminkom, vaša koža je suha? Ovo su znaci da vam je tijelo zatrovano štetnim matrijama, tj toksinima. Postali ste idealan kandidat za napad prehlade i gripe.

mrkva-sok-pixabay

Ove toksine je potrebno izbaciti iz organizma, da biste se “vratili u formu” i da bi vaša koža postala elastičnija, a tamni krugovi ispod očiju nestali.

U procesu detoksikacije učestvuju bubrezi, jetra, limfa, crijeva i pluća. Prema medicinskoj dokumentaciju detoksikaciju je potrebno provoditit dva puta godišnje u trajanju od 10 dana. Mi smo više pristalice vikend detoksikacije organizma, nekoliko puta godišnje!

Ovaj metod detoksikacije sastoji se od jedenja niskokalorične hrane, mesa, krompira, slatkiša, te konzumiranja tečnosti koliko vam je potrebno.

Loading...

Čaj od maslačka, koprive i breze su najefikasniji. Svaki dan je potrebna aktivnost, npr hodanje, plivanje ili odlazak u teretanu.

Vikend detoksikacija

Subota

Buđenje: odmah popiti 2,5 dl tople vode

Doručak: šolju ovsenih pahuljica sa žlicom lanenog sjemena preliti sa 2 dl mlijeka ili jogurta, u sve to dodati ½ šolje svježeg voća (primjer: borovnica), 2,5 dl obične vodu, zelenog ili crnog čaja.

Ručak: oslić na žaru (250 g), blitva s krumpirom na maslinovom ulju, salatu (zelena, ili paradajz) s maslinovim uljem ili sokom od limuna, režanj dinje i manju banana, 2,5 običnu vodu.

Međuobrok: jabuka, 1,8 dl običnog jogurta, ¼ šolje bundevinog sjemena, 2,5 dl običnu vodu.

Večera: komad tune na žaru (150 g), salata s maslinovim uljem ili sokom od limuna, povrće pripremljeno na pari (brokoli ili špinat), malo integralno pecivo, 2,5 dl obične vode, anis čaj.

Nedjelja

Buđenje: odmah popiti 2,5 dl tople vode

Doručak:šolju ovsenih pahuljica sa žlicom lanenog sjemena preliti sa 2 dl mlijeka ili jogurta, zeleni čaj i kruška.

Međuobrok: Grejpfrut.

Ručak: juha od povrća (mrkva, grah, luk, paprika, celer, krumpir), 200g pilećih prsa na roštilju, krastavac (150g), 2,5 dl obične vode.

Večera: salata (izblendati mrkvu i repu, dodajte limunov sok), malo integralno peciva, kopriva čaj.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: