14.06.2017 u 12:46 | Zdravlje | Komentari

UZROKUJE ŠTETU SA PRVIM ZALOGAJEM: Ovo jedete svakodnevno a podstiče razvoj KANCERA i vodi vas u smrt!

Zdrava ishrana je vrlo bitna. Nezdravom ishranom ćete uništiti vaše zdravlje i moguće je da ćete oboliti od teških bolesti poput raka. Mnoge namirnice su vrlo štetne i mogu izazvati ozbiljna oboljenja kao što je rak.

meso

Evo koje namrinice trebate izbjegavati:

Obrađeno meso (kobasice, parizeri, hrenovke) se priprema od najlošijeg mesa. Procesi kojima se podvrgava su vrlo štetni. Ovakvo meso sadrži dosta nitrata koji izazivaju rak. Zato jedite kvalitetno meso.

Meso sa roštilja je također vrlo opasno jer se pri roštiljanju oslobađa akrolei koji izaziva rak.

Loading...

Čipsevi sadrže akrilamid koji je kancerogen. To je zato jer se pri pravljenju taj krompir podvrgava raznim procesima kako bi se pretvorio u čips.

Gazirani, vještački sokovi su također vrlo štetni. Sadrže mnogo vještačkih boja, kancerogenih dodataka, hemikalija. Povećavaju rizik od nastanka raka, uništavaju bubrege, jetru, srce, te izazivaju i dijabetes. Itso važi za energetske napitke poput Red Bulla i ostalih.

Obrađeno bijelo brašno može biti vrlo štetno za vaše zdravlje jer sadrži dosta šećera, samim tim i bijeli hljeb. Zato radije uzimajte pšenični.

Konzervirano povrće i voće, posebno paradajz jer se tim namirnicama u konzervama dodaju štetne hemikalije kako bi one duže stojale. Mogu izazavti rak i hormonalne probleme djevojkama.

Genetski modifikovana hrana – voće i povrće su vrlo opasni jer izazivaju rak. Tom voću i povrću se dodaju hormoni i štetne hemikalije kako bi bilo dostupno tokom čitave godine i bilo otpornije. Zato uzimajte proizvode koji su pouzdani i u skladu sa godišnnjim dobom. Izbjegavjte soju jer je ona najčešće genetski modifikovana.

Alkohol uništava jetru bubrege, slabi imunitet, te povećava rizik od nastanka raka posebno jetre, bubrega, gušterače..

Hrana iz mikrovalne je vrlo opasna jer mikrovalna ispušta opasne talae koji uništavaju sve dobro u namirnicama i pretvaraju ih u kancerogene. Zato ne koristite mikrovalnu, ionako vam nije neophodna.

Nemojte konzumirati ni kokice u vrećici koje se pripremaju u mikrovalnoj. To je vrlo opasno, radije kupite kokice, pa ih pripremite na klasični način. Zbog štetnog uticaja, mikrovalne su zabranjene u Rusiji i mnogim drugim zemljama.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: