12.07.2017 u 6:44 | Zdravlje | Komentari

Upozoravajući znakovi BOLESTI SRCA mogu se uočiti na vašim OČIMA!

Kako biste spriječili srčani udar, ali i ostale bolesti, trebate se zdravo hraniti. Ako unosite dosta soli, masti, začepit ćete krvne sudove i odvesti do srčanog udara.

oci

Nemojte se zapuštati već se zdravo hranite, krećite i održavajte normalnu kilažu. Osobe koje su gojazne imaju veliku šansu da dobiju srčani udar prije svoje 30. godine. Osim toga, imaju veliki rizik i od ostalih bolesti, ali i i dijabetesa.

Izbjegavajte gazirana, energetska i ostala vještačka pića. Truju vas, uništavaju, srce i ostale organe. Bolje je da pijete prirodne sokove i zdravo se hranite. Tako ćete izbjeći mnoge probleme i živjeti sretno, zdravo.

Redovno idite ljekaru i pregledajte se. Informišite se o simptomima i stanjima. Ukoliko osjećate neke poteškoće,provjerite,ne čekajte i ne dovodite se u opasnost.

Ono što je zapanjujuće jeste da neki naučnici smatraju da je i ova pojava između očiju, jedan od znakova da imate neku srčanu bolest. Govorimo o stanju koje se naziva xanthelasma. To su žućkaste izrasline koje se pojavljuju na kapcima, u blizini očiju.

Istraživanja su pokazala da obično osobe koje imaju ove izrasline, imaju rizik od srčanih bolesti. Otiđite doktoru, provjerite. Ne očajavajte jer ako se zdravo hranite i krećete, živjet ćete normalno i dugo.

Izvor: megagiga.info

Vaš komentar na članak: